CL Ploiesti nu a fost de acord sa prelungeasca intelegerea cu Apa Nova, dar a marit tarifele pentru curatenia spatiilor publice

1 467

CL Ploiesti nu a fost de acord sa prelungeasca intelegerea cu Apa Nova, dar a marit tarifele pentru curatenia spatiilor publice, în favoarea firmei Blue Planet.

Ciudate sunt căile urmate de aleșii ploieșteni, când vine vorba să decidă contracte importante.

La ultima ședință extraordinară, din acest an, consilierii PNL au cerut prorogarea (amânarea) proiectului de hotărâre care prevedea prelungirea contractului de delegare a gestiunii sistemului de alimentare cu apă și canalizare, încheiat cu Apa Nova. Acesta expiră în iunie 2025.

Compania franceză solicitase o nouă înțelegere contractuală,  valabilă până în 2035, în care să se stipuleze că se obligă la investiții estimate la 36,7 milioane de euro fără TVA. În schimb, cerea ca tariful pentru metrul cub să crească până la 9,82 lei + TVA/ mc (în luna iunie 2025).

VEZI DETALII AICI: Societatea Apa Nova a prezentat CL Ploiesti propria varianta de tarifare

Aleșii PNL și-au justificat decizia de a amâna votul spunând că proiectul are aviz negativ de la Direcția Juridică și „mici chestiuni contractuale care pot fi îmbunătăţite”.

* Darnici pentru curățenia străzilor și pentru deszăpezire

În același timp, membrii Consiliului Local Ploiești au votat favorabil majorarea tarifelor în beneficiul operatorului Blue Planet, pentru următoarele 4 luni, deoarece licitația încă nu este finalizată.

Societatea respectivă va primi, prin negociere directă, ca și în urmă cu 3 luni, prestarea serviciilor de curățenie a spațiilor publice din municipiu, dar și serviciile de deszăpezire. Cel puțin până când se finalizează licitația și va fi desemnat un nou operator, în locul Rosal, cu care s-a reziliat contractul.

De ce e nevoie de ajustarea tarifelor? Asta consilierii nu prea au justificat.

Pentru a vedea ce (nu) se majorează, e de ajuns să vă uitați pe tabelul de mai jos.

După cum se poate observa, în unele cazuri, creșterile sunt exagerate:
  • Măturat mecanizat al carosabiluluimajorare cu 44,95%, de  la 8,92 lei/ 1000 mp, la 12,93 lei/ 1000 mp
  • Spălat trotuare, parcări, platouri și mobilier urbanmajorare cu 44,57%, de la 33,94 lei/ 1000 mp, la 49,07 lei/ 1000 mp
  • Curățat rigole mecanizatmajorare cu 44,51%, de la 31,81 lei/ 1000 mp, la 45,97 lei/ 1000 mp
  • Curățatul manual al ghețiimajorare cu 19,3%, de la 520,87 lei/ 1000 mp la 621,60 lei/ 1000 mp

Poate onor Consiliul Local ne va explica de unde a apărut necesitatea majorării acestor tarife și, mai ales, de ce cu procentele respective. Dar cu date clare!

Ziarul de Ploiești

1 Comentariu
  1. Grigorescu says

    Din spusele celor de la Apa Nova trebuia ca sa inceapa extinderea retelei de apa potabila pe toate cele 21 de strazi din Ploiesti-MITICA APOSTOL daca CL ii dadea voie sa scumpeasca pretul pe m3 de apa ,au marit de 2 ori pretul pana acuma din 1 august 2018 dar extindere ioc ,ROSAL -BLUE PLANET nu vine sa mature cele 4 strazi asfaltate din MITICA APOSTOL ,Fluturilo-Branduselor-Delfinului-Plutelor ,Primaria nu a montat niciun cos de gunoi pe cele 4 strazi asfaltate si nici nu au pus indicatoare de circulatie in intersecti cu toate ca eu personal le-am trimis mail pe net ,trotoarele sunt terminate si se pot monta Veniti in cart MITICA APOSTOL sa vedeti cosurile rupte si mizeria crunta din cele 2 statii de autobuz ale traseului 39 .

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.