CJ Prahova va construi, din fonduri UE, trei pasaje rutiere la Sinaia și Azuga

0 1.637

Consiliul Judeţean Prahova va construi, din fonduri europene, trei pasaje pe Valea Prahovei. A fost semnat parteneriatul cu CNAIR.

 Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat astăzi, 2 august 2022, un protocol de colaborare cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în vederea realizării a trei pasaje rutiere pe Drumul Naţional (DN1), la Sinaia şi Azuga.

Obiectivele propuse reprezintă priorități ale administrației județului și au ca scop fluidizarea traficului pietonal, fluidizarea traficului urban și creșterea vitezei de transport prin descongestionarea traficului de tranzit, reducerea consumului de carburant, reducerea accidentelor rutiere și a aglomerației urbane pe Valea Prahovei.

Pasajele rutiere vor fi situate astfel:

– Pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud);

– Pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord);

– Pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Strada Prahovei (Azuga).

Practic, se caută soluții pentru descongestionarea traficului rutier, în zone unde în prezent se cedează trecerea la intrările – ieșirile din stațiuni, iar șoferii trebuie să oprească, sau locurile unde DN1 desparte zone importante din oraș, fiind greu de traversat dintr-o parte în alta.

Finanțarea lucrărilor este asigurată din Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020. 

VEZI FOTO CU ZONELE UNDE SE CONSTRUIESC CELE TREI PASAJE MAI JOS

 

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.