CJ Dâmbovița vrea să dea în judecată Guvernul, ca să pună mâna pe Sfinxul și Babele

0 276

CJ Dâmbovița vrea să dea în judecată Guvernul, ca să pună mâna pe Sfinxul și Babele, după ce a avut câștig de cauză în instanță, privind delimitarea teritorială montană, în dauna județului Prahova.  

La finele lunii septembrie, Dâmbovița a câștigat la Curtea de Apel Pitești, în mod definitiv, procesul intentat autorităților prahovene, privind delimitarea de hotar dintre cele două județe, respectiv dintre comuna Moroeni și orașul Bușteni.

Județul Dâmbovița anunţă câştigarea definitivă în instanţă a monumentelor Sfinxul şi Babele din…

Cu toate acestea, printr-o Hotărâre de Guvern, dată în anul 2001, se atestă apartenența celor două monumente naturale la domeniul public al orașului Bușteni.

Monumentele naturale Babele și Sfinxul sunt și rămân în domeniul public al orașului Bușteni

Județul vecin și-a anunțat deja intenția de a contesta și HG nr. 1359/2001 în instanță, dacă executivul nu revocă decizia veche de 21 de ani.

„Acum mult timp, printr-o hotărâre de Consiliu Local, și implicit o Hotărâre de Guvern, orașul Bușteni și-a trecut în domeniul public al orașului cele două monumente. Următorul pas este că vom face o solicitare Guvernului României, pe cale amiabilă, pentru că este cel mai corect, prin care cerem să-și revoce Hotărârea de Guvern prin care cele două monumente ale naturii sunt incluse în domeniul public al orașului Bușteni. Dacă Guvernul României nu dorește să revoce acea hotărâre de guvern, vom da în judecată Guvernul României pentru revocarea acestei hotărâri de guvern”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.