Județul Dâmbovița anunţă câştigarea definitivă în instanţă a monumentelor Sfinxul şi Babele din Bucegi

2 713

Județul Dâmbovița a anunţat, miercuri, câştigarea definitivă în instanţă a procesului cu autoritățile din Prahova privind linia de hotar dintre cele două judeţe, în zona Platoului Bucegi.

În acest proces de contencios administrativ, erau vizate inclusiv monumentele naturale Babele şi Sfinxul.

Conform portalului instanţelor de judecată, Curtea de Apel Piteşti a respins, miercuri, ca nefondate, recursurile declarate în această speţă de autorităţile din Prahova, decizia fiind definitivă.

Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: Respinge ca nefondate excepţiile invocate. Respinge recursurile ca nefondate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică.
Document: Hotarâre 833/2022 28.09.2022

Victorie pentru Dâmboviţa! După ani întregi de procese, mă bucur să vă anunţ că Sfinxul şi Babele din Bucegi aparţin judeţului Dâmboviţa! Problema teritorială asupra celor două monumente, care se află pe raza comunei Moroeni, a fost tranşată astăzi fără a mai lăsa loc de interpretări. Disputa dintre judeţul nostru şi Prahova se închide astăzi! Definitiv!, a scris preşedintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, pe pagina sa de Facebook.

În luna noiembrie 2020, Dâmbovița a câştigat în instanţă, pe fond, acest proces, după care a urmat un apel al autorităților prahovene.

Ulterior, Prefectura Prahova a informat că monumentele naturale Babele şi Sfinxul sunt şi rămân în domeniul public al oraşului Buşteni, indiferent de rezultatul final al procesului.

Ziarul de Ploiești

[…] Județul Dâmbovița anunţă câştigarea definitivă în instanţă a monumentelor Sfinxul şi Bab… […]

  • […] Județul Dâmbovița anunţă câştigarea definitivă în instanţă a monumentelor Sfinxul şi Bab… […]

  • Lasa un comentariu

    Adresa ta de email NU va fi publicata.