Ceremonii în cinstea zilei de 24 Ianuarie, în comuna Florești (FOTO)

0 205

Ceremonii în cinstea zilei de 24 Ianuarie, în comuna Florești. Autoritățile locale și-au arătat respectul față de Ziua Unirii.

Primarul Simona David, însoțită de viceprimar, de angajați ai administrației publice și de consilieri locali, a depus coroane de flori la toate monumentele din localitate.

Astăzi, 24 ianuarie, este una dintre cele mai importane zile din calendarul nostru: se împlinesc 164 de ani de la Mica Unire. Am decis, împreună cu consilierii locali, să cinstim această zi depunând coroane la monumentele din Florești și Călinești și la Monumentul lui Alexandru Ioan Cuza. La mulți ani, România!” a transmis primarul Simona David.

Unirea Principatelor Române a avut loc prin alegerea colonelului moldovean Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Moldovei (17 ianuarie 1859) și, ulterior, ca domnitor al Țării Românești (24 ianuarie 1859). Astfel, s-a realizat un prim pas spre obținerea independenței și crearea factorilor favorabili înfăptuirii Marii Uniri, cea care a pus bazele statului modern România.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.