Ce este un portofel electronic si care sunt avantajele lui
Portofelele electronice au devenit in ultimii ani o metoda de plata digitala care nu mai foloseste banii fizici si care s-a bucurat de o adoptie din ce in ce mai mare in intreaga lume, inclusiv in Romania.
Sunt portofele electronice foarte cunoscute care iti permit chiar si tranzactii cu criptomonede, altele ofera posibilitatea tranzactionarii de bani reali (FIAT), iar altele le combina pe amandoua. Citeste articolul in continuare si afla cele mai importante informatii despre aceste portofele digitale.
Ce este un portofel electronic?
Un portofel electronic reprezinta un site sau chiar o aplicatie unde tu iti deschizi un cont si pe care iti stochezi activele digitale.
De cele mai multe ori, portofelele electronice au incorporate si procesatoare de plati pentru tranzactii ultra rapide catre comercianti, inclusiv catre site-urile de jocuri de noroc precum Fortuna Casino Online.
Prin intermediul acestui serviciu tu iti poti gestiona sau tranzactiona activele in siguranta, la taxe relativ reduse sau chiar fara taxe daca esti client VIP.
Portofelele electronice opereaza in cloud. Unele pot fi fizice, adica arata ca un simplu stick USB care insa se conecteaza la internet pentru a-ti tranzactiona activele, in timp ce alte portofele sunt gazduite pe servere si pot fi accesate pe anumite site-uri sau in aplicatii pe care ti le instalezi pe telefon.
De cate tipuri sunt portofelele electronice?
In functie de disponibilitate si de modalitatea de utilizare, portofelele digitale se impart in mai multe categorii principale:
- Portofele software – pot fi descarcate aplicatiile lor din magazinele de aplicatii pentru sistemele de operare ale telefoanelor, dar pot fi accesate si de pe site-ul web. Varianta site-ului web prezinta garantii de securitate online sporite spre deosebire de aplicatiile mobile
- Portofele hardware – sunt portofele fizice, stocate pe medii precum hard diskuri sau, cel mai adesea, stickuri USB. Cheile private de acces sunt pastrate in acest caz pe stickul USB, deci offline, iar tu introduci de fiecare data parola de acces si apoi te poti conecta la portofel online, ceea ce iti ofera un grad mai mare de protectie impotriva phishing-ului
- Portofelele online – sunt gazduite pe servere online stocate in cloud si care sunt securizate. Ofera cel mai facil acces la activele tale digitale, dar prezinta si cele mai mari riscuri de securitate in online, fiindca iti poate fi furata parola de acces daca nu esti atent
Care sunt cele mai populare portofele electronice?
O sa includ in lista de mai jos cateva brand-uri de portofele electronice populare in intreaga lume, referindu-ma atat la cele in care tranzactionezi bani reali (FIAT), cat si la portofelele unde poti tranzactiona criptomonede:
- Skrill – este un portofel digital cu procesator de plati care permite tranzactionarea rapida de bani in lei si valuta straina. Cand faci plati cu Skrill catre un alt portofel din retea, tranzactia este procesata instant, iar cand platesti la o sursa externa, dureaza doar cu cateva secunde mai mult
- Neteller – un alt portofel digital similar cu Skrill, Neteller are cam aceleasi caracteristici si mecanism de functionare. Depui bani si apoi ii transferi in cadrul portofelelor din aceeasi retea, dar poti face si plati externe catre orice alt cont bancar din lume si poti chiar sa faci plati online catre comercianti
(P)