Cătălina Zimbroianu, candidat PMP la funcția de primar: Mă implic în politică, pentru a scăpa orașul Vălenii de Munte de așa numiții ,,baroni locali”

0 119

Cătălina Zimbroianu, candidat PMP la funcția de primar: Mă implic în politică, pentru a scăpa orașul Vălenii de Munte de așa numiții ,,baroni locali”.

Cătălina Zimbroianu are 40 de ani și este de profesie inginer.

Candidează din partea Partidului Mișcarea Populară pentru a câștiga funcția de primar al orașului Vălenii de Munte.

Doamnă Cătălina Zimbroianu, deși suntem în mileniul III, încă mulți gândesc că rolul femeii este doar acela de protectoare a familiei. De ce ați ales să vă implicați în politică și ce vreți să schimbați în mentalitatea localnicilor?
– Rolul femeii este de protectoare a familiei, așa este! Dar, aflată în fruntea unei comunități ea devine protectoarea acelei comunități. Tot ceea ce face este pentru oamenii din comunitate. Tocmai de aceea am și ales să mă implic în politică, pentru a scăpa orașul Vălenii de Munte de așa numiții ,,baroni locali”. De prea mult timp ei au pus stăpânire pe oraș. Și culmea, orașul nu a progresat deloc. Asta deoarece nu au vrut binele comunității din care fac parte. Au vrut doar ….binele lor. A sosit timpul ca banul public să nu mai fie irosit, să nu mai ajungă la firmele ,,de casă”. Oamenii trebuie să înțeleagă că a venit vremea schimbării, că le oferim posibilitatea să fie fie bine acasă. Iubim orașul ăsta și merităm un loc mai bun de trăit.

Înțeleg că aveți 40 de ani și o carieră profesională bine definită. Vă rog să ne oferiți mai multe detalii despre dvs.
– Sunt un om simplu. Un om simplu, cu bucurii și pasiuni, un om care adoră florile, animalele și care își iubește tare familia. Sunt mânată de intenții bune. Candidez pentru că simt că pot să schimb ceva pentru oamenii din localitatea mea. Nu am ocupat vreo mega functie la stat si nu am cv ul ,,umflat” cu facultăți făcute,,3 în 1″ pe genunchi. Nu sunt omul nimănui, nu am pe nimeni care ma plătește și nu primesc niciun ban pentru că fac asta. Tot ce am realizat în viața am facut pe munca mea si a familiei mele.

Poate PMP, un partid mai mic, să ofere o alternativă viabilă la gestionarea problemelor orașului Vălenii de Munte?
– Desigur! Din PMP, care este un partid mare datorită membrilor săi, fac parte oameni de valoare, onești și de cuvânt. Suntem o alternativă viabilă pentru că noi luptăm pentru oameni și vrem să ne fie bine acasă. Noi venim cu programe realiste, nu vindem minciuni ca baronii galbeni sau roșii. Suntem o echipă puternică și mergem la luptă sprijiniți de liderul nostru, Cătălina Nicoleta Bozianu, candidatul PMP la funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova. Cu Cătălina Nicoleta Bozianu la cârma județului avem garanția unui parteneriat administrativ menit să dezvolte toate localitățile.

În acest moment, localitatea nu mai este nici un centru industrial, dar nici o zonă turistică, deși există câțiva investitori semnificativi cu afaceri aici. Cum se poate dezvolta orașul pe viitor?
– Cu multă muncă și ambiție, orașul Vălenii de Munte se poate dezvolta. O variantă sigură este turismul durabil, în zona orașului nostru drag. Să nu uităm că Valenii de Munte este orașul lui Iorga. Doresc realizarea unui grup de turism regional al Văii Teleajanului în care să fie implicate: autoritățile locale din toată zona Văii Teleajanului, operatori de turism din zonă (hoteluri, pensiuni, restaurante,etc), producători locali și regionali de produse bio si nu numai (țuică , fructe, mezeluri, brânză, etc). Mă gândesc la înființarea de puncte gastronomice la nivelul restaurantelor din hoteluri și pensiuni, pentru ajutorarea producătorilor locali și a respectivelor unități turistice. O altă soluție este înființarea unor rețele de turism, cum ar fi realizarea unui traseu de ciclism pe ruta Vălenii de Munte- Măneciu. Trebuie pus accent pe dezvoltarea laturii turistice a orașului Vălenii de Munte ca parte integrantă a Văii Teleajanului ținând cont de cât de dinamică este de fapt regiunea noastră.

Am văzut că insistați pentru măsuri sociale și economice menite să țină tinerii în Vălenii de Munte. Puteți detalia ce planuri propuneți?
– Prin dezvoltarea turismului se creează de fapt locuri de muncă în special pentru tinerii din comunitatea noastră locală. Cu toții vom avea de câștigat dacă vom reuși să ne ținem tinerii aproape, oferindu-le oportunități pentru a rămâne acasă căci unde e mai bine ca acasă? Împreună putem face totul posibil, astfel: teren gratuit pentru construcția de locuințe, asigurarea de creșe și grădinițe pentru copii și atragerea de investitori pentru asigurarea locurilor de muncă.

Dacă ați câștiga funcția de primar, ce ați dori să se schimbe în modul de a face administrație?
– Vreau recredibilizarea administrației. Vreau ca oamenii să știe că voi ține cont de părerile lor și că sunt un partener de dialog. Ușa mea va fi deschisă oricând. Primăria nu este a baronilor roșii sau galbeni, ci a oamenilor.

(P) Articol comandat de PMP Prahova

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.