Campanie electorala: Ce semnificatie au gesturile din afise?

0 435

Campanie electorala: Ce semnificatie au gesturile din afise? Și mă refer la imaginile cu principalii candidați din Ploiești, Andrei Volosevici și Radu Oprea.

Nu sunt fotograf profesionist și nici specialist în imagine electorală.

Dar nu pot să nu observ că pozele candidaților de la PNL și PSD, cel puțin unele pe care le-am găsit pe facebook, par oarecum ciudate.

În cazul lui Volosevici, mi se pare că postura respectivă nu îl avantajează prea  mult, deoarece aproape că nu are gât. De asemenea, degetul arătător parcă își pierde din semnificația de voință, de inițiativă și se transformă în ceva mai domol, oarecum incert, dacă îl asociem cu modul cum surâde și cu blândețea/ ironia exprimată prin privire. În plus, cred că nu e firesc să nu îți apară decât o mână în cadru, în timp ce cealaltă să dispară undeva în neant.

În cazul lui Oprea, nu am înțeles – oricât m-am străduit – ce a vrut să spună cu palmele care sunt aduse la nivelul buricului și totuși par să semnifice o inimă. Nu știu nici dacă ochelarii îi dau un aer mai de intelectual și din acest motiv au fost folosiți, dar nu mi se par necesari, sincer să fiu. Nu în ultimul rând, nu suport sacoul lăsat deschis, care parcă îi scoate burta în afară.

Pentru cei care se vor declara oripilați de acest articol, le atrag atenția că e doar o opinie personală, pe care o pot accepta sau nu.

Iulian Maxim

Reclama dupa Articol

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.