Calvarul suferit de o prahoveancă, din partea concubinului

0 235

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism, alterarea integrităţii datelor informatice și acces fără drept la un sistem informatic.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada martie 2016 – iulie 2023, bărbatul ar fi constrâns-o pe concubina sa să practice prostituția, în scopul obținerii unor venituri facile.

Acesta ar fi transportat persoana vătămată majoră în Italia, ar fi închiriat un spațiu și ar fi descoperit o zonă accesibilă racolării de clienți, după care ar fi revenit în țară și ar fi exercitat un control permanent asupra persoanei vătămate (prin apeluri telefonice repetate și proferarea de amenințări cu acte de violență asupra ei și a membrilor de familie) obligând-o să îi comunice numărul de clienți și să-i transfere direct, ori pe numele unor rude, sumele obținute, folosind servicii bancare rapide.

Totodată, în luna august 2023, având în vedere faptul că persoana vătămată ar fi refuzat să mai practice prostituția, în pofida amenințărilor cu acte de violență asupra sa, dar și a copilului lor, bărbatul ar fi accesat, fără drept, un cont de mesagerie online ce aparținea concubinei sale, i-ar fi restricționat accesul după care l-ar fi preluat pe un alt dispozitiv, utilizându-l la contactarea unor persoane din familia victimei.

Astfel, în data de 10 aprilie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară și un mandat de aducere, în județele Prahova și Dâmbovița.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

La aceeași dată procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului.

Ulterior, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii B.C.C.O. Ploiești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, în vederea documentării întregii activități infracționale și pentru dispunerea măsurilor legale.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.