Buzau: Un prim caz suspect de coronavirus, la o romanca intoarsa din Italia

0 922

Buzau: Un prim caz suspect de coronavirus, la o romanca intoarsa din Italia. Femeia a fost trimisă spre izolare, la o…tabără.

O femeie în vârstă de 52 de ani, din localitatea buzoiană Largu, sosită cu un microbuz din zona contaminată Lombardia, a fost internată, duminică seara, într-un pavilion special al secţiei Boli Contagioase a Spitalului Judeţean cu suspiciunea de infectare cu coronavirus.

Ea a fost transferată, în cursul nopţii, la tabăra de la Arbănaşi, unde va sta în carantină 14 zile, au anunţat, luni, reprezentanţii Biroul de presă al Prefecturii Buzău.

„După ce i s-au prelevat probe care au fost trimise la Institutul ‘Matei Balş’, femeia suspectă de coronavirus sosită din Italia a fost transferată, în cursul nopţii (duminică spre luni n.r.), la tabăra de la Arbănaşi, unde va sta 14 zile. În această locaţie i se asigură apă, hrană, produse de igienă şi asistenţă medicală permanentă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia.

Un echipaj de jandarmi a fost dislocat pentru a preveni orice probleme, dar nu au fost semnalate proteste ale sătenilor din zona unde este amplasată tabăra.

Potrivit directorului DSP Buzău, Cristina Ungureanu, femeia a fost lăsată de microbuzul care venea din zona Lombardia în staţia de autobuz a unui supermarket de la marginea municipiului Buzău (foto).

„Femeia a sunat la 112 după ce a aflat că o colegă cu care lucra la o familie de italieni ar fi fost internată în spital cu o formă de gripă.”, a declarat directorul DSP Buzău.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.