BEJ Prahova a admis candidatura actualului președinte al Consiliului Județean

0 447

BEJ Prahova a admis candidatura actualului președinte al Consiliului Județean, Iulian Dumitrescu, și a înregistrat-o în mod oficial.

Potrivit hotărârii Biroului Electoral Județean, propunerea de candidatură a lui Iulian Dumitrescu pentru funcţia de preşedinte al CJ Prahova formulată de PNL Prahova îndeplineşte toate condiţiile de formă şi fond pentru a fi înregistrată.

Astfel, BEJ arată că acest candidat are drept de vot, are vârsta mai mare de 23 de ani şi are domiciliul în judeţul Prahova, nefiindu-i interzisă asocierea în partide politice.

De asemenea, Iulian Dumitrescu are dreptul de a-şi depune candidatura „în condiţiile în care nu s-a dovedit că ar fi fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie şi nici că i s-a interzis exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, prin hotărâre judecătorească definitivă”, arată sursa citată.

În aceste condiţii, BEJ Prahova a admis propunerea de candidatură a lui Iulian Dumitrescu la funcţia de preşedinte al CJ, dispunând înregistrarea ei.

Decizia Biroului Electoral Judeţean poate fi contestată la Tribunalul Prahova în termen de 48 de ore, ceea ce probabil PSD Prahova va și face.

CITEȘTE ȘI:

Prahova: Iulian Dumitrescu a anunțat că va candida și a explicat și de ce

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.