Baicoi: Ce se va intampla dupa pandemie. Interviu cu primarul

0 3.238

Baicoi: Ce se va intampla dupa pandemie. Interviu cu primarul Marius Constantin, despre proiectele care se află pe agenda acestui an.

– Domnule primar, toată lumea a fost focusată asupra pandemiei de coronavirus, care nu doar că ne-a speriat din punct de vedere medical, dar a reușit să ne afecteze și din punct de vedere economic. Cu toate acestea, viața merge înainte.

– Da, așa este, viața normală pe care o cunoașteam cu toții a fost suspendată o perioadă, dar încet-încet ne revenim și mergem înainte. Sigur că avem cu toții probleme, mai ales din punct de vedere financiar, dar să fim bucuroși că cei mai mulți dintre noi suntem sănătoși și putem să o luăm de la capăt. Din fericire, în Băicoi, deși au fost ceva probleme – și mă refer aici la cazul angajatului de la azilul din Liliești, testat pozitiv – în rest ne-a ferit Dumnezeu de necazuri. Nu vă spun ce eforturi s-au făcut, în ultimele două luni, pentru ca localnicii să fie feriți de boală. Pe această cale mulțumesc angajaților și tuturor colaboratorilor Primăriei Băicoi, implicați în lupta pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

– Am văzut că, în același timp cu activitățile desfășurate pentru a stopa acest virus, administrația locală a continuat să investească. S-a lucrat intens la infrastructura orașului.

– Da, am reușit să asfaltăm 12 drumuri, lucru despre care ați scris. De asemenea, recent, am lansat o licitație pentru modernizarea altor 26 de străzi, unde dorim să construim canale de preluare a apelor pluviale, respectiv rigole, peste care să punem dale, astfel încât să permitem și circulația pietonilor.Tot la această lucrare, în premieră, vom face și podețe pentru intrările în gospodăriile oamenilor. Sigur că licitația este în desfășurare și că vor trece cel puțin una – două luni până la demararea efectivă a lucrării, dar asta arată că rămân dedicat ideii cu care am venit la Primăria Băicoi, și anume aceea de a finaliza infrastructura orașului. Știu că nu s-a lucrat întotdeauna perfect, că uneori s-au făcut greșeli, dar niciodată în istoria localității nu cred că s-au făcut așa de multe asfaltări. I-aș ruga pe oameni să nu uite un lucru esențial: avem la dispoziție, din bugetul orașului, doar 8-9 milioane lei/ an pentru investiții. Asta înseamnă mai puțin de 2 milioane de euro. Eu cred că s-au făcut destule lucruri, dacă ne raportăm la această valoare.

– Aș vrea să trecem în revistă ce se va întâmpla anul acesta, din punct de vedere al investițiilor majore.

– Vom menține în continuare investițiile și cofinanțările care le avem pe proiecte susținute financiar de Uniunea Europeană, dar și de Guvern, prin Ministerul Dezvoltării Locale. Asta înseamnă că vom continua lucrările la noul parc al orașului, vom moderniza sistemul de iluminat public, vom lucra la construcția noului Centru cultural recreativ, vom continua modernizarea școlilor, dar și în ceea ce privește dotarea noului Ambulatoriu al spitalului.

Așa cum știți, investim în modernizarea Spitalului Orășenesc și sperăm să deschidem cât mai repede secția de chirurgie, unde lucrăm la noua sală de operații. De asemenea, extindem camera de gardă, de la 2 paturi la minim 10. Avem în vedere și modernizarea zonei exterioare. Anul trecut, am început cu 200.000 de lei să asfaltăm curtea unității medicale și să amenajăm zona verde. Vom lucra și anul acesta. Tot la spital, dorim să prindem fonduri de la Ministerul Sănății, pentru consolidarea clădirii.

Dacă vom avea suficienți bani, ca să susținem co-finanțarea, intenționăm să depunem un nou proiect pe fonduri europene, privind dezvoltarea sistemului de canalizare din cartierele Tufeni și Dâmbu.

În zona blocurilor, am lucrat la noul parc din centrul civic (zona grădiniței), care cred eu că a ieșit bine și a creat un spațiu de recreere plăcut. De asemenea, vrem să montăm gărdulețe care să delimiteze zona carosabilă de cea verde și să reușim să construim un sistem îngropat de colectare selectivă a deșeurilor, pentru a îndepărta mizeria și mirosul neplăcut. Tot pentru curățenia orașului, am achiziționat alte 100 coșuri de gunoi, pentru ca acestea să acopere toată localitatea.

Pe strada Înfrățirii, care face legătura între centrul orașului și DN1, vrem să construim trotuar, dar și o pistă de biciclete, deoarece în zonă avem o platformă industrială, unde lucrează mulți oameni.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cheap nfl jerseys from china , nfl jerseys cheap , Wholesale Nike NFL Jerseys , cheap nfl jerseys free shipping , Discount nfl jerseys , Buy cheap mlb jerseys china , Cheap NFL Jerseys from china , wholesale nhl jerseys , wholesale nhl jerseys , cheap jerseys , cheap jerseys from china , cheap stitched nfl jerseys , wholesale nfl jerseys , cheap Hockey Jersey , cheap nhl hockey jerseys , cheap nike nfl jerseys china , nhl jerseys wholesale , cheap jerseys , wholesale nhl jerseys , cheap nhl jerseys china , discount authentic nfl jerseys , nike nfl jerseys china , wholesale cheap nfl jerseys , cheap nhl jerseys from china , nfl jerseys cheap , wholesale nfl jerseys , cheap Baseball Jerseys , cheap nfl jerseys , cheap mlb replica jerseys , discount nfl jerseys china , cheap hockey jerseys , cheap jerseys , cheap nfl jerseys , nhl hockey jerseys , wholesale mlb jerseys ,