Apartamente ANL din Ploiești, vândute la prețuri fără concurență

0 2.580
Bloc ANL, Aleea Arnăuți

Apartamente ANL din Ploiești, vândute la prețuri fără concurență. Consilierii locali vor trebui să aprobe tranzacțiile.

Pe ordinea de zi a viitoarei ședințe ordinare a Consiliului Local, programată săptămâna aceasta, se află mai multe proiecte care prevăd vânzarea locuințelor construite de stat, în municipiu, către chiriași.

Ceea ce atrage atenția sunt sumele de evaluare, mult mai mici decât ceea ce arată piața imobiliară la acest moment.

De exemplu, un apartament într-un bloc construit în anul 1989, cu fonduri de stat, pe strada Victoraș (zona Eroilor), care are două camere și o suprafață utilă de 53 mp (plus balcon de 4,65 mp), plus cota parte indiviză din teren și părțile comune ale blocului, a fost estimat la suma de 190.588 lei + TVA, adică aproximativ 38.500 de euro + TVA, cam cu cât se vinde o garsonieră mai bună în Ploiești.

Un alt apartament de două camere, în suprafață utilă de 51 mp, aflat într-un bloc ultracentral, pe strada Ion Maiorescu (lângă Palatul de Justiție – FOTO jos), finalizat în anul 2007, a fost estimat la valoarea de 112.544 lei, adică aproximativ 22.700 de euro. Dintr-un calcul simplu reiese suma de 445 de euro/mp. La acești bani abia dacă poți cumpăra o garsonieră la marginea municipiului, zona Teleajen (după rafinăria Lukoil).

Bloc strada Ion Maiorescu

Mult mai ieftine (valoare/ mp) sunt apartamentele propuse a fi vândute actualilor chiriași, într-un bloc ANL (FOTO principală, sus) construit în anul 2006, pe strada Aleea Arnăuți (zona 9 Mai).

O locuință cu o suprafață de 75 mp a fost evaluată la suma de 132.643 lei, adică aproape 26.800 de euro.

Un alt apartament cu o suprafață de 73,38 mp a fost evaluat la suma de 125.904 lei, adică aproape 25.500 de euro.

În ultimele trei cazuri prezentate, prețul nu include și cota indiviză a terenului aferent, fără de care locuințele nu pot fi revândute, după achiziționare.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.