ANI continuă să descopere falsuri în declarațiile de avere ale unor polițiști

0 91

ANI continuă să descopere falsuri în declarațiile de avere ale unor polițiști, cu diferențe față venituri destul de mari.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate în cazul a mai multor angajați ai MAI, conform ultimelor două comunicate.

În unele cazuri s-a cerut un control suplimentar, iar în altele s-au sesizat deja organele de cercetare penală, pentru fals în declarații.

Inspectorii de integritate au constatat existenţa unei diferenţe nejustificate de 111.593 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Ciprian Decean, funcţionar public cu statut special în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia. În acest caz a fost sesizată Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia.

ANI a mai constatat existenţa unei diferenţe nejustificate de 454.614 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Gheorghe Butur, funcţionar public cu statut special – agent de poliţie în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj – Poliţia Municipiului Gherla. A fost sesizată Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj.

De asemenea, ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 344.132 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de Constantin Dancu, fost inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Cazul acestuia va ajunge la Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa.

Conform Agenției Naționale de Integritate, Ion Doinel Lefter, funcţionar public în cadrul Poliţiei Locale Sector 2, nu poate justifica suma de 445.632 lei prin veniturile realizate.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la posibila săvârşire de către Mihai Marius Gheorghe , funcţionar public cu statut special în cadrul Poliţiei Române, a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat venituri încasate din premii şi jocuri de noroc în valoare de 4.446 Lei, venituri din activităţi independente în valoare totală de 2.192 Lei, bunuri imobile reprezentând un apartament, bunuri mobile reprezentând un autovehicul, precum şi datorii, reprezentând un credit bancar în valoare de 271.414 Lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice.

Totodată, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul lui Nicolae Cristian Berechet, funcţionar public cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, tot pentru o posibilă infracţiune de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile încasate din premii şi jocuri de noroc în valoare de 20.528 Lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice.

În cazul lui Felician Rodina, agent principal de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la un posibil fals în declaraţii, întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în valoare de 14.714 Lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice.

Totodată, a fost sesizat PICCJ în ceea ce îl priveşte pe Nicolae Cismaru, fost funcţionar public cu statut special în cadrul Poliţiei Transporturi Feroviare Curtici, care ar fi făcut fals în declaraţii întrucât nu a declarat veniturile încasate din profesii libere şi comerciale în sumă totală 55.460 Lei, din dividende în sumă totală de 4.246 Lei şi din jocuri de noroc în valoare de 106 Lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice.

Ziarul de Ploiești

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.