Alegeri locale Prahova 2020: Cum te prezinti la sectia de vot si ce trebuie sa faci

0 261

Alegeri locale Prahova 2020: Cum te prezinti la sectia de vot si ce trebuie sa faci. Află care sunt “pașii corecți” pe care trebuie să îi faci.

Conform sugestiiilor făcute de autoritățile medicale, accesul alegătorilor în sediul secției de votare se va face eșalonat spre a evita aglomerările din interiorul acestuia.

Alegătorii sunt obligați să poarte masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, și să își dezinfecteze mâinile la intrarea în sediul secției de votare și la ieșirea din acesta.

Trebuie să aveți asupra dvs un act de identitate valabil, care poate fi: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; pașaportul diplomatic; pașaportul diplomatic electronic; pașaportul de serviciu; pașaportul de serviciu electronic; în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar.

DESCARCĂ DE AICI FIȘIER EXCEL: SECȚII DE VOTARE PRAHOVA

  • Votarea se desfășoară după următorul program: duminică orele 7:00 – 21:00
  • Veţi prezenta actul de identitate operatorului de calculator al secției de votare. Citește mai multe aici despre SIMPV și cum funcționează
  • După scanarea actului de identitatea și validarea alegătorului, acesta se va deplasa înspre membrii biroului electoral. Dacă nu se încadrează în condițiile legale, președintele biroului electoral al secției de votare ia o decizie în acest sens.
  • După semnarea sau înscrierea și semnarea pe lista electorală veți primi buletinele de vot
  • Înainte de a intra în cabina de vot, asiguraţi-vă că pe buletinul de vot (de regulă pe spate) este aplicată ștampila de control a secției de votare. Dacă aceasta lipsește, votul va fi declarat nul!
  • Dacă este aglomerație și credeţi că secretul votului dumneavoastră poate fi încălcat, mai bine mai așteptaţi sau înștiințaţi președintele secției de votare. Accesul alegătorilor în sala de votare trebuie să aibă loc în serii corespunzătoare numărului cabinelor.
  • Aplicaţi ştampila cu menţiunea “VOTAT” pe patrulaterul care corespunde partidului sau candidatului independent dorit
  • Îndoiţi buletinul, astfel încât pagina goală care poartă ştampila de control a secției de votare să rămână în afară, și introduceţi-l apoi în urnă corespunzătoare astfel încât să nu se deschidă; îndoirea greşită a buletinului de vot nu atrage nulitatea votului, dacă secretul votului este asigurat.
  • Dacă greșiți aplicarea ștampilei, puteți cere un nou buletin de vot, dacă nu a fost introdus în urnă. Primul va fi anulat
  • Restituiţi ștampila și primiţi înapoi actul de identitate, pe care trebuie să fie aplicată ştampila cu menţiunea “VOTAT” (buletine) sau un timbru autocolant (cărțile de identitate).

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.