Acționau ca mafioții, sprijiniți de polițiști corupți. Mai mulți indivizi au bătut și au încercat să înece o victimă

0 103

Şapte persoane, între care trei poliţişti, sunt cercetate de procurorii DIICOT Caraş-Severin pentru constituirea unei grupări cu scopul de a comite omor calificat cu premeditare.

Grupul infracțional a fost constituit de trei inculpați din orașul Moldova Nouă, județul Caraș – Severin.

Indivizii sunt acuzați că, în noaptea de 22 spre 23 ianuarie 2021, au abordat, supravegheat și urmărit o persoană vătămată, pe care au atacat-o după ce aceasta a ajuns în dreptul imobilului în care locuiește, lovind-o în mod repetat, cu pumnii, picioarele și o bâtă de baseball și introducând-o împotriva voinței acesteia în portbagajul unui autoturism.

Acționând precum mafioții, ei au transportat persoana vătămată pe marginea fluviului Dunărea, unde unul dintre aceștia a încercat să o înece, ținând-o cu forța cu capul în apă.

Întrucât inculpații și-au dat seama că au fost alertate organele de poliție, aceștia au abandonat persoana vătămată într-o zonă de la periferia orașului Moldova Nouă și au reușit să fugă cu sprijinul unui al patrulea inculpat.

Referitor la activitatea celor 3 polițiști, s-a reținut că aceștia au întocmit în mod fals fișa de intervenție la eveniment ca urmare a apelului înregistrat la 112 și au atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, menționând că ar fi fost comisă o infracțiune de lovire sau alte violențe, faptă pentru care este necesară formularea unei plângeri prealabile.

Joi, procurorii DIICOT Biroul Teritorial Caraș – Severin au dispus reținerea lor pentru 24 de ore.

Sunt cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, tentativă de omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu și fals intelectual.

În cursul zilei de 04.11.2022, fiind sesizat cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv a celor 4 inculpați reținuți în cauză, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsuri preventive față de inculpații care au calitatea de polițist, respectiv măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile față de un inculpat și luarea măsurii controlului judiciar față de ceilalți doi inculpați. Cu privire la cel de-al patrulea inculpat, propunerea de arestare a fost respinsă, fără a fi dispusă o măsură preventivă. Împotriva soluției de respingere a propunerii de luare a măsurii arestului preventiv (3 inculpați), procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș – Severin au formulat contestație.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș – Severin, Serviciului Județean Anticorupție Caraș Severin și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.