A fost lansat proiectul „Mamele speciale fac sport”, dedicat mamelor copiilor cu dizabilități severe din municipiul Ploiești și împrejurimi
Asociația Terapii pentru dezvoltarea potențialului uman anunță lansarea proiectului „Mamele speciale fac sport„, dedicat mamelor copiilor cu dizabilități severe din municipiul Ploiești și împrejurimi. Scopul proiectului este de a îmbunătăți calitatea vieții acestora, dar și starea de bine fizică, psihică și emoțională, adresând nevoia de valorificare pe plan personal a femeilor.
Acest proiect este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România şi implementat de Asociația Act for Tomorrow.
În cadrul proiectului, 30 de mame ale copiilor cu dizabilități vor participa la antrenamente de fitness, workshopuri tematice de nutriție și impact al stării de bine a mamei asupra familiei, într-un mediu propice în care pot dezvolta interese personale, relații sociale și activități care le aduc bucurie și împlinire.
Proiectul „Mamele speciale fac sport” vine în întâmpinarea nevoii de a produce o schimbare în rutina mamei, prin practicarea fitnessului, alături de femei aflate în situații similare. Practicarea activităților sportive, în special pentru femei, insuflă încredere în forțele proprii, atrage beneficii pentru sănătatea fizică, psihică și emoțională și contribuie la menținerea unei stări de bine. De asemenea, sportul poate promova o stare mentală pozitivă, reducerea stresului și anxietății și poate aduce beneficii sociale, oferind oportunități de socializare, interacțiune și formare de prietenii.
Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.
„Mama copilului cu dizabilităti intelectuale severe, prinsă în rutina zilnică a ceea ce înseamnă creșterea și îngrijirea unui copil cu nevoi speciale precum: terapii, tratamente, internări în spitale și centre de recuperare își neglijează starea de bine, iar starea de sănătate i se degradează. Scoaterea din rutina zilnică și practicarea de activități fizice alături de alte persoane aflate în situații similare insuflă mamelor copiilor cu dizabilități severe încredere în forțele proprii, atrage beneficii pentru sănătatea fizică, psihică și emoțională, crește sentimentul de apartenență într-un grup și oferă timp pentru socializare și relaxare.’’, a declarat Elena Nastasia-Constantin, președintele organizației.
Ziarul de Ploiești
