Ziua Europei, sărbătorită și la Ploiești (FOTO)

0 122

Ploiești, Capitala Tineretului din România 2024, a sărbătorit, inedit, Ziua Europei!

Tinerii ploieșteni au defilat, astăzi, în centrul civic al municipiului Ploiești, purtând cu mândrie steagurile tuturor țărilor membre ale Uniunii Europene, pentru a celebra pacea și unitatea, de Ziua Europei.

În cursul acestei dimineți, pe esplanada Palatului Administrativ, au avut loc ceremoniile militare și religioase prilejuite de celebrarea Zilei Europei, organizate de Garnizoana Ploiești, în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești.

La eveniment au participat viceprimarii municipiului Ploiești, domnul Daniel Nicodim și doamna Anca Adina Popa, consilieri locali, oficialități județene.

La finalul acestor ceremonii, 30 de elevi ai liceelor și colegiilor ploieștene, purtând tricouri albe inscripționate cu stema municipiului nostru și cea a Uniunii Europene, au defilat până la sediul administrației publice ploieștene din Piața Eroilor nr. 1 A.

Aici, pe zona verde din fața clădirii primăriei, a avut loc un moment emoționant, în cadrul căruia au fost arborate toate steagurile țărilor membre ale Uniunii Europene, steagul Uniunii Europene, precum și cel care indică titulatura recent câștigată de municipiul Ploiești – Capitala Tineretului din România 2024.

Ulterior, tinerii ploieșteni au fost primiți în sediul municipalității de către primarul Andrei Liviu Volosevici, care i-a felicitat pentru activitatea deosebită desfășurată și a dialogat cu prietenie cu elevii, adresându-le urarea “La mulți ani, de Ziua Europei!”

Totodată, le-a adresat invitația de a participa, împreună cu prietenii și familia, la Zilele Municipiului Ploiești, eveniment de amploare care se va desfășura în perioada 19-21 mai a.c., în Centrul Civic al orașului.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.