Zeci de jandarmi, polițiști și pompieri vor veghea Mânăstirea Ghighiu, de Bobotează

0 61

Vineri, 06 ianuarie 2023, efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, alături de lucrători din cadrul Poliției Județene Prahova, ISU Prahova și Poliția Locală Bărcănești, vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică pe timpul sărbătoririi  Botezului Domnului,  la Mănăstirea Ghighiu.

La manifestarea religioasă se estimează că va participa un număr mare de credincioși și pelerini.

Pentru buna desfășurare a activităților, la fața locului vom avea echipe de dialog, patrule de siguranță publică și alte dispozitive specifice, ce vor fi adaptate în funcție de situațiile concrete și care au ca principal scop siguranța oamenilor.

Pentru evitarea aglomerării și busculadelor, participanții trebuie să cunoască că în incinta ansamblului monahal sunt stabilite trasee de afluire către zonele de interes, inclusiv către zona de distribuire a apei sfințite, defluirea realizându-se, de asemenea, pe un culoar special amenajat.

Recomandăm tuturor participanților la acestă manifestare să ia în considerare timpi mari de așteptare, să respecte recomandările forțelor de ordine, să nu forțeze accesul pe aceste culoare, să fie atenți la hoții de buzunare și să semnaleze jandarmilor orice situație care poate aduce atingere ordinii și liniștii publice.

CE REPREZINTĂ SĂRBĂTOAREA CREȘTINĂ DIN 6 IANUARIE

Boboteaza sau Epifania este sărbătorită la 6 ianuarie atât de către Biserica Ortodoxă, cât și de Biserica Catolică.

În grecește, cuvântul Bobotează este numit Teofanie sau Epifanie care se traduce prin „Arătarea Domnului”, adică a Sfintei Treimi.

Este ziua când Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul l-a botezat în apa Iordanului pe Iisus Hristos. După acest moment, „Cerurile s-au deschis și duhul lui Dumnezeu s-a vărsat, coborându-se ca un porumbel și venind peste el. Și glas din ceruri zicând : acesta este Fiul Meu cel iubit întru care am binevoit

Din punct de vedere calendaristic, Boboteaza reprezintă încheierea ciclului celor 12 zile ale Sărbătorilor de iarnă, care încep pe 25 decembrie, cu Naşterea Domnului sau Crăciunul.

În amintirea acestei sărbători importante, preoții sființesc apa, care se transformă în agheazmă.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.