Vor mai fi probleme la iarnă? Vezi care sunt noutățile de la SC Termo Ploiești

0 3.334
FOTO: Arhiva

SC Termo Ploiești SRL este în plin proces de obținere a licenței finale pentru furnizarea de agent termic. Pentru acest lucru, trebuie să lămurească mai multe lucruri la ANRE. 

Până acum, operatorul a beneficiat de o licență provizorie, a cărei valabilitate a expirat la 1 septembrie 2023.

ANRE a trimis deja o înștiințare în acest sens Primăriei Ploiești, dar directorul companiei susține că problema va fi rezolvată.

Ni s-a acordat un termen de zile pentru a lămuri neconcordanțele apărute la depunerea dosarului inițial, în sensul că există necorelări între numerele cadastrale, detalii cazane, lungime conducte etc. În graba de anul trecut au apărut astfel de erori, pe care trebuie să le îndreptăm. Am obținut trei licențe finale până acum și lucrăm să o obținem și pe a patra” – a declarat Bogdan Becheanu, directorul SC Termo, pentru zdp.ro.

Acesta a precizat și că, până acum, operatorul a cumpărat din fonduri proprii aproximativ jumătate din cantitatea de gaze necesară pentru toată iarna 2023 – 2024.

Cu cele 80 de milioane de lei, care vor fi împrumutate de la o bancă, și pentru care Consiliul Local Ploiești a aprobat recent să ofere garanții, se vor achiziționa alți 460.000 MW, la un preț redus de 150 lei/MW. Această sumă conține și TVA, plus taxa de înmagazinare la Depogaz.

Calculul nostru arată că am avea nevoie, în total, de 960.000 MW. După ce vom face împrumutul, suma necesară pentru a acoperi diferența va fi de aproximativ 1 milion de lei, deci nu sunt motive de îngrijorare din acest punct de vedere” – a mai spus Becheanu.

Directorul SC Termo Ploiești a mai precizat că societatea lucrează în prezent la Cazanul de abur fierbinte CAF 5, iar Cazanul de apă caldă CAF 2 – cel care a dat bătăi de cap anul trecut – este reparat în proporție de 80%.

La CAF 2 am decupat toată partea de jos, care era ruginită, și am înlocuit-o, inclusiv conductele colectoare și țevile aferente. De asemenea, am rezolvat problema coșului de fum, care se înclinase” – a mai spus Bogdan Becheanu.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.