Visati ca ramaneti blocat in telescaun, telegondola sau telecabina? Iata ce se intampla intr-un caz real

0 354

Anul trecut, înainte de Crăciun, șapte turiști au rămas blocați timp de două ore în telescaun, lângă Brașov. Astfel de cazuri se pot transforma în tragedii, mai ales dacă printre victime se instaurează panica și condițiile meteo sunt vitrege. Pentru a preîntâmpina astfel de situații, jandarmii montani s-au pregătit intens.

Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia a încheiat pentru anul 2015 un plan de colaborare cu SC Transport Urban SRL Sinaia, în baza căruia instructorii centrului acţionează pentru salvarea şi evacuarea persoanelor blocate în telescaunul sau telegondola din Sinaia, în cazul unor avarii sau opririi mijloacelor de transport pe cablu din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Astfel, în perioada 19-20 ianuarie a.c., instructorii Centrului Montan al Jandarmeriei Române, personalul de la Telegondola Sinaia şi cel de la Telescaunul din Valea Soarelui, au desfăşurat un exerciţiu de antrenament de salvare-evacuare a persoanelor blocate în aceste mijloace de transport pe cablu.

Fotografiile vorbesc de la sine despre profesionalismul acestor oameni.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.