Viitorul unicului spital de copii din Prahova se afla in mainile CONAS. In luna august vom afla verdictul

0 271

După ce Iulian Todorescu a anunțat că Primăria Ploiești renunță la ideea de a mai face un spital modern de copii în clădirea donată de OMV Petrom, singura opțiune a rămas păstrarea unității în actuala locație, de pe strada Mihai Eminescu. Numai că nici aici viitorul nu se arată sigur. Dacă Spitalul de Pediatrie nu va obține acreditarea CONAS, nu va mai putea încheia contract cu Casa de Asigurări.

Anul acesta, pentru că nu a avut prea mulți bani la dispoziție, Primăria Ploiești a alocat aproape 480.000 de lei pentru lucrări de renovare și igienizare. Lucrările au început acum o lună. S-a renovat etajul I și acum s-a trecut la etajul II.

Directorul Spitalului de Pediatrie, Cătălin Vișean, a declarat pentru max-media.ro că în vechiul sediu se instalează un linoleum special – numit tarkett – care este reciclabil, natural bacteriostatic, durabil și cu nivel de emisii aproape zero.

Numai că acesta a fost montat peste faianța considerată neconformă (pentru că reține microbii), probabil …dezinfectată înainte.

„Tarkett-ul a fost pus atât în saloane, cât și pe holuri (vezi foto – n.r.). De asemenea, am schimbat instalațiile electrice, unele obiecte sanitare, am igienizat spațiile. În bugetul instituției am prevăzut și suma de 850.000 lei pentru dotarea cu aparatură medicală nouă, în secții cum ar fi Chirurgie, Stomatologie, ORL, Recuperare Medicală etc. Din păcate, nici acum nu avem un tomograf, deoarece costă prea mult pentru posibilitățile noastre. Oricum, facem tot ce ține de noi ca să modernizăm sediul și să obținem acreditarea din partea CONAS – Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor, în luna august. În caz contrar, serviciile noastre nu vor mai putea fi decontate de către Casa Națională de Asigurări, ceea ce ar fi un dezastru.„, a precizat directorul Vișean.

Directorul Spitalului de Pediatrie a mai spus că medicii și-ar fi dorit o nouă locație, mai mare.

De altfel, conform unor surse max-media.ro, unii dintre ei au plecat din cauza condițiilor de muncă, ceea ce înseamnă probleme de personal.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.