Viitorul Spital de Pediatrie Ploiesti va avea sub 120 de paturi, mai putin decat are in prezent?

0 234

Phon.ro a publicat, astăzi, un desfășurător cu viitoarea configurație a Spitalului de Pediatrie Ploiești, așa cum va funcționa această unitate în clădirea donată de OMV Petrom, acolo unde vor începe lucrările de amenajare – modernizare. Dacă valorile prezentate de colegii noștri din presa locală sunt adevărate, spitalul va avea mai puține paturi decât are în prezent.

În momentul de față, unitatea medicală are 135 de paturi (vezi foto).

Cei de la Phon.ro scriu că viitoarea configurație va arată așa (vezi foto):

Rezultă un total de 118 paturi (inclusiv cele pentru internarea de o zi).

În aceste condiții, ne punem întrebarea dacă noul Spital de pediatrie Ploiești va fi mai eficient decât cel vechi, ținând cont că în Prahova sunt aproximativ 100.000 de copii, care nu au o altă unitate medicală specializată la dispoziție.

Sigur, condițiile de internare se vor schimba în bine, va fi mai mult spațiu și mai curat. Dar rămâne problema insuficienței locurilor de internare.

Așadar, trebuie să ne gândim cât de eficient se vor consuma cei 119.921.757 lei fără TVA, atât cât reprezintă, cumulat, valoarea lucrărilor de construcţii-montaj presupuse de reconversia clădirii, de extinderea parterului şi de reconfigurarea spaţiului urban adiacent, precum şi valoarea dotărilor specifice, constând în aparatură şi echipamente medicale de ultimă generaţie …

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.