Vicepreședintele USR Prahova, Cristian Apostol, și-a dat și el demisia din funcțiile politice

0 439

Vicepreședintele USR Prahova, Cristian Apostol, și-a dat și el demisia din funcțiile politice, după ce și președintele organizației județene – Bogdan Novac – făcuse același lucru cu 2 zile în urmă. 

Fără să invoce explicit motivul, Cristian Apostol este nemulțumit că nu a fost desemnat candidat la președinția Consiliului Județean Prahova, din partea Alianței Dreapta Unită (formată de USR, PMP, Forța Dreptei), mai ales că el deține în prezent funcția de vicepreședinte al acestei instituții.

În această situație, coordonarea USR Prahova va fi preluată, până la organizarea unor alegeri, de vicepreședintele Felix Bulearcă. Acesta va trebui să facă față, alături de alți colegi din Biroul Județean, campaniei electorale pentru alegerile locale.

Filiala Prahova a decis să sprijine Alianța Dreapta Unită. Noi toți – așa cum au decis conducerile naționale și în speță președinții USR, Forța Dreptei și PMP – vom fi alături de candidații desemnați (George Ionescu, Forța Dreptei – propunerea de președinte al CJ Prahova și Răzvan Enescu, USR – propunerea de primar al Municipiului Ploiești, n.r.). Nu cred că vor fi mari probleme în a ne înțelege în județ. Atât USR, care are destul de mulți candidați, cât și Forța Dreptei și PMP sunt organizații puternice, care vor putea să ducă mai departe o altfel de politică” – a precizat Cristian Apostol.

Acesta a mai spus că, în cadrul Alianței Dreapta Unită, listele cu propunerile de consilieri județeni la CJ Prahova s-au împărțit astfel:

  • USR – locurile I, III, IV, VI, VII, IX
  • PMP – locul II, VIII
  • Forța Dreptei – V, X

În Prahova, Alianța poate obține 6 poziții eligibile, dacă va atinge pragul de 15% și 7-8, dacă depășește 20% din opțiunile electoratului pentru Consiliul Județean.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.