Vezi verdictele magistratilor de la Tribunalul Dambovita pentru membrii clanului Austrianu din Ploiesti

0 264

După 3 ani de judecată, dosarul în care membrii clanului Austrianu, din Ploiești, au fost acuzaţi de înşelăciune, furt şi şantaj, a primit verdictul la Tribunalul Dâmboviţa. Decizia nu este, însă, definitivă.

Magistraţii Tribunalului Dâmboviţa s-au pronunţat, vineri, în dosarul în care membrii clanului Austrianu au fost trimişi în judecată în aprilie 2012, ei fiind acuzaţi de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat care se ocupa cu înşelăciuni cu maşini de lux, furt şi şantaj.

Liderul grupului, Sandu Zamfir, zis Austrianu, a fost condamnat în acest dosar la doi ani şi opt luni de închisoare, respectiv la şase ani de închisoare, el având însă condamnări definitive şi în alte dosare. În acest context, instanţa constatat că infracţiunile pentru care Austrianu este condamnat în acest dosar sunt concurente cu cele pentru care a fost condamnat în alte cauze, a descontopit pedepsele, le-a repus în individualitatea lor şi, în urma contopirii, a dispus ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, de şase ani de închisoare, deducând din aceasta timpul reţinerii, perioada arestului preventiv şi perioada executată până în acest moment.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi trei fii ai lui Sandu Zamfir, fiecare dintre aceştia având şi alte condamnări anterioare.

Astfel, Sandu Cosmin, aflat în prezent în detenţie, unde execută o pedeapsă definitivă într-o altă cauză, a fost condamnat pentru faptele de care este acuzat în acest dosar la doi ani de închisoare şi la cinci ani şi şase luni de detenţie. Judecătorii au constatat, la fel ca în cazul tatălui său, că infracţiunile pentru care este condamnat în această cauză sunt concurente cu cele pentru care a fost condamnat în alt dosar, iar prin contopirea pedepselor au stabilit că inculpatul va executa cinci ani şi şase luni de închisoare.

Un alt fiu al lui Austrianu, Sandu Florin, va executa o pedeapsă privativă de libertate de cinci ani, în timp ce al treilea fiu al liderului grupului infracţional, Curcă Lorentz, va sta în închisoare pe o perioadă de patru ani.

Soţia lui Austrianu, Sandu Irina, care mai are o condamnare, va executa o pedeapsă de patru ani şi şase luni de închisoare, la fel ca inculpatul Buşa Ion Paul, iar Păun Lorena va executa trei ani şi opt luni de închisoare.

De asemenea, magistraţii îi obligă pe cei şapte inculpaţi să plătească diverse sume de bani către părţile civile din dosar, fiind vorba în total despre aproape 40.000 de euro şi 186.000 lei, reprezentând plăţi neachitate pentru autoturisme de lux, dar şi să restituie uneia dintre părţile vătămate un astfel de autoturism.

Decizia magistraţilor poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

VEZI AICI SENTINȚA: 2798/105/2012

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.