Vezi de ce spune primarul din Baicoi ca prefectul a emis un ordin abuziv impotriva sa

1 991

Vezi de ce spune primarul din Baicoi ca prefectul a emis un ordin abuziv impotriva sa, prin care îi încetează mandatul cu trei săptămâni înainte de alegerile locale.

Marius Constatin nu mai este, începând de astăzi, șeful administrației locale.

Decizia aparține Instituției Prefectului, care a fost sesizată de ALDE că primarul din Băicoi ar fi părăsit ilegal formațiunea politică, pentru a candida pe listele Alianței pentru Prahova (PSD-ProRomânia-PPUSL).

Luând act de acest anunț, prefectul a emis un ordin de încetare a mandatului de primar.

Marius Constantin susține că a depus dovezi că lucrurile nu stau tocmai cum spune ALDE, dar acestea nu au mai fost luate în calcul, deoarece decizia adminstrativă deja fusese luată.

Partidul susține că eu mi-am depus demisia și că m-am înscris pe listele altei formațiuni/ alianțe politice. Este fals. În luna ianuarie, anul acesta, am primit un e-mail de la Trezoreria ALDE Central (VEZI FOTO MAI JOS – n.r.), prin care eram anunțat că mi-am piedut calitatea de membru de partid, deoarece nu mi-am plătit timp de 12 luni cotizația și am o datorie neachitată de 7200 de lei. Eu știu că, dacă ești demis din partid, ai calitate de independent și poți rămâne primar în funcție. Prefectul județului Prahova, numit de PNL, a emis, astăzi, în mod abuziv, un ordin de încetare a mandatului meu.”, a precizat Marius Constantin.

Acesta susține că prefectul, numit de Guvernul Orban, a avut o atitudine complet diferită față de primarii prahoveni care au trecut de la PSD la PNL, în acest mandat, și al căror mandat nu a încetat, deși acum candidează pe listele altui partid/ alianțe decât a formațiunii pentru care au fost aleși.

La aceste alegeri, peste 400 de primari care candidează pentru PNL au fost aleși la alegerile trecute din partea altor partide. Pentru niciunul dintre aceștia, sinistra guvernare penelistă nu le-a încetat mandatul. Doar primarilor puternici, care țin cu cetățenii, PNL-ul a ales să le facă rău. Ei nu-și dau seama că a face rău unui oraș întreg, în prag de începere a școlilor și în condițiile creșterii numărului de cazuri de covid-19, este un demers de-a dreptul dement.“, a mai spus Marius Constantin.

Primarul din Băicoi susține că, în pofida acestei decizii administrative, pe care o va contesta în instanță, restul drepturilor sale nu au fost afectate deloc.

O precizare extrem de importantă: am dreptul să particip la alegerile din 27 septembrie și să fiu ales în funcția de primar. Ordinul prefectului privește acest mandat, care se încheie pe 27 septembrie, și nu mandatul viitor care începe după 27 septembrie. Nu am comis nicio încălcare a legii, nu am niciun dosar. Este doar o problemă care ține de Codul administrativ. Mâine voi ataca acest ordin la instanța de contencios administrativ și sunt convins că justiția îmi va da dreptate.”

Conform statutului ALDE, primarul din Băicoi își putea pierde calitatea de membru atât dacă nu își plătea timp de 6 luni cotizația (Art. 14, alin. 2 litera a), dar și pentru înscrierea în alt partid (Art. 14, alin. 2 litera b).

Ziarul de Ploiești

1 Comentariu
  1. Nemes Constantin says

    Domnul Constantin Marius şi+a pierdut mandatul în conformitate cu prevederile Codului Administrativ Art. 160 (1) lit. h) si (2) precum şi cu prevederile Legeii partidelor politice nr. 14/2003, art. 8, datorită pierderii prin demisie a calității de membru al partidului politic pe a cărei listă a fost ales, respectiv din ALDE Prahova, prin înscrierea candidaturii pe listele altui partid la alegerile din 27 septembrie 2020. El nu este un baiat prost şi, cu siguranţă, ştie încadrarea legală a faptelor sale, dar încearcă să lase impresia că este victimă, cand de fapt este profitor. Dacă era onest, îşi dădea demisia din funcţie când s-a înscris în PSD. Partidul l-a atenţionat că poate începe procedura de excludere pentru neplata cotizaţiei; nici măcar nu a avut intenţia să o mai platească, pentru ca inţelegerea de trădare fusese deja făcută, sub bagheta magica a Gavrileascăi, viitor deputat PSD. Nu-i bai, că el si cu Toader ştiu cel mai bine să toarene asfalt!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cheap nfl jerseys from china , nfl jerseys cheap , Wholesale Nike NFL Jerseys , cheap nfl jerseys free shipping , Discount nfl jerseys , , Cheap NFL Jerseys from china , wholesale nhl jerseys , wholesale nhl jerseys , , cheap jerseys from china , cheap stitched nfl jerseys , , cheap Hockey Jersey , cheap nhl hockey jerseys , cheap nike nfl jerseys china , nhl jerseys wholesale , cheap jerseys , wholesale nhl jerseys , , discount authentic nfl jerseys , nike nfl jerseys china , wholesale cheap nfl jerseys , cheap nhl jerseys from china , nfl jerseys cheap , wholesale nfl jerseys , cheap Baseball Jerseys , cheap nfl jerseys , cheap mlb replica jerseys , discount nfl jerseys china , cheap hockey jerseys , cheap jerseys , cheap nfl jerseys , nhl hockey jerseys , wholesale mlb jerseys ,