Vezi cum au ajuns jurnalistii de la Charlie Hebdo sa spuna „vomitam pe cei care…”

0 221

Aproximativ 1,5 milioane de oameni au iesit duminica pe strazile Parisului, la mitingul care a comemorat victimele de la Charlie Hebdo. Printre demonstranti s-au aflat si multi presedinti de state, lideri politici s.a.m.d.

Marsul a ridicat insa si semne de intrebare legate de liderii politici prezenti.

Le Point noteaza ca prezenta lui Ali Bongo din Gabon, a presedintelui turc Erdogan si a premierului maghiar Viktor Orban “nu ar fi fost apreciate de Charb, Wolinski si ceilalti jurnalisti disparuti de la Charlie Hebdo”.

Unul dintre desenatorii publicatiei, Willem, si-a exprimat, de altfel, in termeni duri opinia fata de solidaritatea manifestata de diversi politicieni si sefi de state cunoscuti pentru ostilitatea lor fata de libertatea presei.

“Vomitam pe cei care, peste noapte, au inceput sa se declare prietenii nostri”, a declarat Willem presei franceze. “Acum cativa ani, mii de oameni au iesit in strada in Pakistan pentru a manifesta impotriva Charlie Hebdo. Habar nu aveau ce este. Acum, e invers, ies in strada pentru Charlie Hebdo, dar habar nu au ce e”.

Le Monde relateaza si un incident din timpul marsului de duminica: atunci cand presedintele Francois Hollande a dat mana cu supravietuitorii redactiei, un porumbel s-a gainatat pe umarul sau. “ Hollande a fost prea tare”, au comentat jurnalistii de la Charlie Hebdo, care au izbucnit in ras in ciuda solemnitatii momentului.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.