Vezi ce afaceri ilegale desfășura o casă de amanet din Ploiești

0 345

Vezi ce afaceri ilegale desfășura o casă de amanet din Ploiești. Polițiștii au reținut 5 persoane.

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a pus în executare 13 mandate de percheziție domiciliară la domiciliile, respectiv la sediul unui operator economic, din județul Prahova, în urma unei acțiuni de prindere în flagrant delict, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, complicitate la delapidare, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnatură privată, contrabandă si contrabandă asimilată.

Din cercetări, a reieșit că persoanele bănuite, ar fi participat activ la crearea unei lipse în gestiunea unui operator economic, cu obiect de activitate casă de amanet, în cantitate de aproximativ 4 kilograme de aur, fie prin supraevaluarea valoarii împrumuturilor și/sau însușirea de cantități de metal prețios, sub promisiunea returnării acestora până la împlinirea termenului scadenței contractelor, deși în realitate sumele aferente împrumuturilor sau cantitățile însușite nu au fost restituite, acestea fiind asociate mai multor contracte de amanet.

De asemenea, în cursul anului 2023, persoanele bănuite ar fi efectuat deplasări pe teritoriul Turciei, de unde au achiziționat metal prețios (aur) pe care, ulterior l-ar fi introdus în țară prin sustragerea de la controlul vamal și le-ar fi comercializat preponderent persoanelor juridice prin societățile pe care le administrează sau persoanelor fizice, pe bază de comenzi.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 765 de grame de bijuterii din material prețios, aproximativ 34.700 de lei, 1.600 de euro, documente de interes, două cântare digitale, 9 telefoane mobile,  precum și alte mijloace materiale de probă.

Cumulat, cantitatea de bijuterii ridicată în urma activităților desfășurate este de 1.121 de grame, cu o valoare de aproximativ 313.880 de lei.

Astfel, în urma probatoriului administrat, 5 persoane, o femeie în vârstă de 63 de ani și 4 bărbați cu vârstele de 21, 24,  35 și 36 de ani, din municipiul Ploiești, comuna Bărcănești, și comuna Plopu, au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentate unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

Activitățile au fost desfășurate de aproximativ 40 de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Sectorului Poliție Frontieră Giurgiu și din cadrul Serviciului Criminalistic al Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova, sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.