Vacanță de 5 zile! Și luni, 29 noiembrie, bugetarii au liber

0 339

Vacanță de 5 zile! Și luni, 29 noiembrie, bugetarii au liber, dar măsura se aplică selectiv și nu toți angajații statului vor beneficia de ea.

Guvernul a stabilit ca data de 29 noiembrie 2021 să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, având în vedere că marţi, 30 noiembrie, şi miercuri, 1 decembrie, sunt zile libere nelucrătoare conform Codului Muncii.”, a anunţat Ministerul Muncii.

Astfel, începând de sâmbătă 27 noiembrie și până miercuri, 1 decembrie, o parte dintre bugetari se vor bucura de o vacanță la care alții doar visează.

Măsura nu se va aplica, însă, în toate sectoarele de stat.

Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii, şi nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie sau participanţilor în aceste procese” – a mai precizat Ministerul Muncii.

De asemenea, la solicitarea justificată a conducătorului instituţiei sau autorităţii publice, prevederea potrivit căreia ziua de 29 noiembrie este zi liberă ar putea să nu se aplice.

Pentru recuperarea zilei libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021, potrivit planificărilor stabilite.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.