Un week-end de pomina: Ploi si ninsori in toata tara

0 251

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, o informare meteo de ploi abundente, lapoviță, ninsoare și intensificări ale vântului, valabilă din această seară, până duminică dimineață.

Conform meteorologilor, în intervalul 23 ianuarie, ora 18:00 — 25 ianuarie, ora 10:00, aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi, la început, sub formă de ploaie, iar la munte, treptat vor predomina ninsorile.

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică (24/25 ianuarie), precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania și pe spații restrânse în rest.

În Banat și Oltenia cantitățile de precipitații vor fi mai abundente și vor depăși local 15-20 l/mp și izolat, în zona deluroasă și montană aferentă, 30-40 l/mp.

De asemenea, în Carpații Meridionali și în Munții Banatului se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări mai ales pe creste cu viteze ce vor depăși la rafală 70-80 km/h viscolind și spulberând zăpada.

Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala local în regiunile sudice și pe arii restrânse în centru, cu viteze de 45-55 km/h și, izolat, peste 55-65 km/h.

ANM precizează că, în cursul zilei de duminică, 25 ianuarie și al nopții de duminică spre luni (25/26 ianuarie), va mai ninge în zonele montane, iar în restul teritoriului vor fi precipitații mixte.

Totodată, în regiunile sudice și estice se vor cumula cantități de precipitații în jurul a 10 l/mp.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.