Un sofer a murit dupa ce a intrat cu autocisterna plina cu acid sulfuric in parapetii de pe DN1

1 196

autocisterna rasturnata DN1 Campina 3Miercuri dimineața, în jurul orei 03:20, o autocisternă de 40 de tone, plină cu acid sulfuric, a luat foc pe DN1, la km 91 + 300 m, pe raza municipiului Câmpina. Șoferul care a provocat accidentul a fost găsit mort.

Pentru a evita o explozie și consecințele acesteia, ținând cont de marfa transportată, pompierii au izolat zona pe o rază de un kilometru.

ISU Prahova a intervenit cu 8 autospeciale, 2 mașini de descarcerare și o autospecială de iluminat. De asemenea, la fața locului a fost trimis un echipaj specializat în decontaminare chimică.

Se pare că șoferul a pierdut controlul, iar autocisterna a nimerit mai întâi într-un parapet de pe mijlocul șoselei, după care într-o conductă de gaze, pe care a rupt-o, moment în care a izbucnit focul, care s-a manifestat puternic în zona cabinei. 

Un echipaj care măsoară emanaţiile de gaze din cadrul unităţii speciale de la Ciolpani a fost trimis și el în zonă.

Intervenția pompierilor a durat mai bine de 5 ore.

Din păcate, șoferul a fost găsit mort lângă capul tractor și nu este identificat.

La această oră nu se circulă în zonă, pe DN1, decât deviat prin Câmpina cu ieșire pe la Cornu, și se așteaptă o macara care să ridice cisterna cu acid sulfuric.

FOTO: ISU Prahova

autocisterna rasturnata DN1 Campina 2 autocisterna rasturnata DN1 Campina 1

Reclama dupa Articol
1 Comentariu
  1. Toma Petrișor says

    Este excrocheria și bătaia de joc a celor din guvern și a poliției rutiere ca DN1 să fie interzis ziua și deaceea nou cu camioanele suntem nevoiți de multe ori să facem sacrificii peste puterea noastră.Cei care au dat legea asta mizerabilă noaptea se odihnesc așa cum OBLIGATORIU trebuia să facă și șoferul de pe cisternă,mai ales cu ADR

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.