Un patron a dat alarma in Baicoi. Camion suspectat ca a adus deseuri radioactive

0 1.255

Un patron a dat alarma in Baicoi. Camion suspectat ca a adus deseuri radioactive, conform unui anunț făcut la numărul de urgențe 112 (FOTO).

Miercuri dimineață a fost panică în Prahova.

Un om de afaceri din Băicoi a pus autoritățile în alertă, după ce a spus că a văzut un camion cu deșeuri, care urma să fie dus la depozitul de produse periculoase de lângă oraș, care aparține companiei Vitalia.

Și zvonul că ar putea transporta deșeuri radioactive s-a răspândit rapid.

Din această cauză, la fața locului au descins imediat echipe de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice din cadrul IJP Prahova, Garda de Mediu, Direcția de Sănătate Publică Prahova, SRI etc.

Conform primarului Marius Constantin, care a fost contactat de Ziarul de Ploiești, a fost până la urmă o alarmă falsă.

“Cel care a sunat la 112 a spus că a văzut un cap de mort pe camion și de aici a tras concluzia că ar fi vorba de deșeuri radioactive. Instituțiile statului au reacționat cu promptitudine și s-a stabilit că este un camion cu număr de Sălaj, care a adus deșeuri (nămol rezidual) de la o stație de epurare a apelor. A fost adus un contor Geiger și s-a stabilit rapid că nu sunt radioactive. Pentru certitudine, s-au luat probe de nămol, ca să se afle ce conține. Problema depozitului de deșeuri toxice de lângă Băicoi rămâne, din păcate, și știți că ne aflăm cu ei în conflict, motiv pentru care ne-am adresat instanței. De aceea și oamenii sunt vigilenți și raportează”, a precizat primarul Marius Constantin.

FOTO: Poliția Locală Băicoi

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.