Un jandarm prahovean a obținut locul I la proba Light Contact – Competiția de Hand to Hand Fighting

0 93

Mădălin Tănase, plutonier adjutant șef în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, a obținut medalia de aur la proba Light Contact din cadrul competiției de Hand to Hand Fighting, ce s-a desfășurat în data de 10 septembrie în municipiul Târgoviște.

Hand to Hand Fighting este un sport nou cu specific militar de luptă corp la corp, ce îmbină deopotrivă tehnici militare, procedee de autoapărare și de intervenție.

Federația de specialitate precizează, pe propria pagină de internet:  „Ca sport cu drepturi depline și artă marțială aplicată, lupta corp la corp a fost format în anii șaptezeci ai secolului trecut. Specialiștii din Comitetul pentru Securitatea Statului URSS au devenit autorii stilului. Ei au analizat experiența extraordinară acumulată de-a lungul mileniilor în dezvoltarea diferitelor stiluri de arte marțiale și au pus-o pe cele mai recente realizări ale psihologiei, biologiei și medicinei. Drept urmare, a apărut cel mai perfect stil aplicat, capabil să reziste școlilor estică și occidentală”.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.