Un inspector ITM Buzău, arestat preventiv pentru că a încercat să mușamalizeze un accident de muncă mortal

0 348

Un inspector de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău, împreună cu administratorul unei societăți comerciale din județ au primit aseară, 28 martie a.c., mandate de arestare preventivă pentru 25 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, respectiv dare de mită, după ce au încercat să “mușamalizeze” un accident de muncă soldat cu decesul unei persoane.

În cauză, ofițerii de poliție judiciară ai DGA – Serviciul Județean Anticorupție Buzău, sub coordonarea procurorului specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au stabilit faptul că, în contextul activităților de cercetare a accidentului de muncă produs la o societate comercială, accident soldat cu decesul unei persoane, inculpatul, inspector superior în cadrul ITM Buzău, a îndeplinit un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, în scopul emiterii unor concluzii favorabile și neconforme cu realitatea faptică pentru a-l exonera pe administratorul societății comerciale de tragerea la răspundere penală.

În schimbul încălcării atribuțiilor de serviciu, funcționarul a alimentat gratuit, cu carburant, de la unul dintre punctele de lucru ale societății comerciale în cadrul căreia a fost produs accidentul de muncă.

Pentru obținerea probatoriului în cauză, la data de 27.03.2024, ofițerii DGA, sub coordonarea procurorului de caz, au pus în executare 3 mandate de percheziție la domiciliile celor doi inculpați, precum și la sediul secundar – punct de lucru al societății comerciale respective. În urma desfășurării activităților de percheziție domiciliară, au pus în executare 3 mandate de aducere, persoanele fiind prezentate unității de parchet în vederea continuării cercetărilor.

În aceeași zi, procurorul de caz a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore față de inspectorul din cadrul I.T.M. Buzău, iar la data de 28.03.2024, ambii inculpați au fost prezentați instanței, asupra acestora fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 25 de zile.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.