Un cunoscut artist român, care a cumpărat Cabana Caraiman, va cânta pe 13 iulie pentru turiștii care vor ajunge acolo

0 6.089

Un cunoscut artist român, care a cumpărat Cabana Caraiman, va cânta pe 13 iulie pentru turiștii care vor ajunge acolo. Instrumetul pe care îl va folosi este evaluat la aproape 1,5 milioane de euro.

Celebrul violonist Alexandru Tomescu a inclus Cabana Caraiman, pe care a cumpărat-o pentru suma de 200.000 de euro și a redeschis-o accesului public anul trecut, în locațiile Turneului Internațional Stradivarius 2024, intitulat „Metamorfoze”.

El va încânta turiștii care vor ajunge în Munții Bucegi, pe platoul de la 2025 metri altitudine, situat lângă clădirea construită în anul 1937, pe data de 13 iulie (sâmbătă), începând cu ora 11:00.

Va interpreta 6 suite pentru violoncel, compuse de Johann Sebastian Bach, în transcripția pentru vioară semnată de Werner Icking.

Denumirea originală a viorii este “Antonius Stradivarius Cremonensis Faciebat Anno 1702”  şi de la apariţia sa a fost în custodia lui A. W. Lukens (New York), W.E. Hill & Sons, Charles F. Edler (Frankfurt), Hamma & Co. (Stuttgart), Henry Werro (Berna) şi a marelui violinist român Ion Voicu.

Considerată obiect de patrimoniu național, vioara a fost cumpărată de statul român în anul 1956, din Elveția. Acum este evaluată la aproape 1,5 milioane de euro.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.