Un angajat al Centrului de plasament din Hărman este acuzat că a violat o fată

0 309

Un angajat al Centrului de plasament din Hărman este acuzat că a violat o fată cu probleme psihice. Individul a fost mutat…disciplinar.

Se pare că acest caz s-a întâmplat anul trecut, deoarece bărbatul a fost mutat disciplinar, dar la sediul central al DGASPC Brașov.

Pe de altă parte, incidentul a devenit public abia odată cu dezvăluirea făcută de Asociația pentru Siguranță Urbană și Mediere, pe 4 ianuarie 2022.

ASUM a scris: „Șoc și Groază!!! Parcă nu se mai termină! Nici nu a început bine anul! Un angajat al protecției Copilului Brașov (G.V) acuzat că ar fi întreținut relații sexuale, în mod repetat, cu o beneficiară a centrului din Hărman! Tânăra (I.R) suferă și de afecțiuni psihiatrice! Angajatul a fost extras de la centrul din Hărman și mutat la sediul central din Brașov. Din informațiile pe care le avem, se pare că angajatul a recunoscut fapta comisă. Ce urmează? Rămâne de văzut! Bănuim că au fost sesizate instituțiile competente.

Tot ASUM scrie și despre un al doilea caz, la fel de grav, care ar fi avut loc la Orfelinatul din Rupea: „Un alt caz șocant avem la Orfelinatul din Rupea! Aici, o tânărâ în vârstă de 13 ani, este însărcinată în luna a treia!

IPJ Brașov a confirmat, astăzi, că în cele două cauze se fac cercetări penale: „Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov în care se va propune solutie legala la finalizarea cercetărilor.De asemenea, polițiști din cadrul Poliției Orașului Rupea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor, în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt.”

Conducerea DGASPC Brașov a comentat astfel: „În ceea ce privește primul caz, DGASPC Brasov a sesizat Inspectoratul de Poliție al județului Brașov și în paralel a declanșat o cercetare administrativă, care se află în derulare. În legătură cu cel de-al doilea caz ( minora de 13 ani ), DGASPC Brasov, în urma verificărilor efectuate de către echipa pluridisciplinară, a sesizat organele de poliție de la domiciliul fetei”.

Ziarul de Ploiești

sursa: asum.ro

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.