Trenurile celei mai mari companii romanesti de transport calatori, oprite din motive tehnice

0 148

Compania Regiotrans a anunțat că își suspendă activitatea de transport feroviar de călători, începând din 17 martie.

Deocamdată nu a fost anunțată și data la care va fi reluată circulația acestor trenuri.

Autoritatea Feroviară ar fi descoperit la Regiotrans mai multe probleme tehnice la anumite garnituri.

Astfel, Regiotrans și-ar fi pierdut certificatul de siguranță după ce au fost descoperite probleme tehnice la 29 de automotoare, adică aproximativ 10% din numărul total. Parcul rulant al Regiotrans conține 222 de automotoare, locomotive și vagoane. Controalele au avut loc în urmă cu două săptămâni.

Trebuie menționat și faptul că omul de afaceri Costel Comana, unul dintre oamenii care controlau Regiotrans, anchetat într-un dosar de corupție, s-a sinucis la sfârâșitul lunii februarie, într-un avion care zbura spre Costa Rica.

În dosarul DNA erau cercetați mai mulți oficiali din Ministerul Transporturilor și din CFR, suspectați că ar fi luat mită pentru favorizarea unor firme la licitații.

La ora actuală, grupul de firme Regiotrans Braşov are peste 3.000 de angajaţi şi operează pe aproape 50 de linii feroviare, totalizând peste 2000 kilometri, luate în concesiune, în peste 20 de judeţe.

În proporţie de 97%, cursele Regiotrans sunt curse locale, de 30 – 100 de kilometri, restul de 3% – circa 20 de curse pe zi – fiind curse pe rute lungi, precum Braşov – Iaşi, Braşov – Timişoara, Braşov – Craiova, Braşov – Ploiești – Bucureşti – Constanţa, sau Braşov – Piteşti.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.