Trei noi investitii in derulare pe raza Parcului Industrial Ploiesti

0 299

SC Ploiești Industrial Parc SA, societate care are ca unic acționar Consiliul Județean Prahova, va contabiliza trei noi investiții, care se vor derula pe mai mulți ani.

Firma ploieșteană Modpack, condusă de Valentin Mălăescu, a cumpărat de la o altă societate o suprafață de teren și o hală de circa 4000 mp , în interiorul parcului industrial, unde vrea să investească 1,5 milioane de euro pentru dezvoltarea capacităților de producție. Când se va finaliza afacerea, Modpack va genera peste 100 de noi locuri de muncă.

Modpack System, specia­li­za­tă pe servicii de am­ba­lare industrială, este o firmă înfiinţată în 2007 la Ploieşti, cu capital în în­tre­gime românesc, şi a investit în Cehia, printr-un parteneriat cu o firmă de acolo.

Printre clienţii Modpak se numără nemţii de la Siemens, francezii de la Schneider, Michelin, Areva şi Alstom, italienii de la Pirelli, americanii de la General Electric sau Ford România.

Și compania Govcrest International a cumpărat 6000 mp pe raza Parcului Industrial Ploiești, dorind să investească aproximativ 4 milioane de euro într-o hală de producție. Dacă afacerea reușește, se vor oferi 80 locuri de muncă.

Societatea Govcrest este deținută de Ștefan Boghiu și familia Voiculescu și lucrează pentru industria chimică, furnizând baze anorganice, hidroxizi, compuși ai sodiului, produse de cocserie, minerale, îngrășăminte etc.

Ultimul pe listă, dar nu cel din urmă, este grupul CarTrans, specializat în transport intern și internațional de mărfuri și service auto. Acesta a achiționat 15.000 mp pe raza Parcului Industrial Ploiești, de la firma Candor Com, și – conform conducerii PIP – dorește să amenajeze un nou service dedicat camioanelor de tonaj greu și remorcilor, după cel de la Brazi.

Societatea a fost înființată în 1994, la Ploiești, de către familia inginerului Cristian Preda. Primul camion deținut a fost un Mercedes MB-814, de 4 tone.

În 2011, conducerea grupului a fost preluată de o echipă formată din Decebal Popescu (CEO) și Roxana Ioniță (CFO), cu obiectivul declarat de a transforma Cartrans într-o forță pe plan est-european.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.