Traseul autostrăzii Ploiești – Brașov intră în consultare publică

0 1.663

Vineri, 13.01.2023, CNAIR a inițiat consultarea publică privind traseul autostrăzii Ploiești –Brașov.

Toți cei interesați sunt invitati să completeze un formular aici (dă click) și să consulte documentația aferentă acestui proiect ce se regăsește la link-ul https://cloud.andnet.ro/index.php/s/XBkH9dJBQ8qtbCd, pe site-ul dedicat autostrăzii Ploiești-Brașov. Formularul va fi accesibil până la data de 01.02.2023, ora 23:59.

Procesul de consultare publică reprezintă un element necesar în implementarea acestui proiect de infrastructură ce înglobează multiple beneficii pentru comunitățile locale și regionale, precum și dezvoltarea economiei naționale.

Autostrada Ploiești – Brașov reprezintă cea mai solicitată infrastructură rutieră de către șoferii care aașteaptă cu orele să traverseze Valea Prahovei.

Se discută de mai bine de 20 de ani, inclusiv dacă trebuie realizată strict din investiții publice sau printr-un parteneriat public-privat.

FOTO: Dă click ca să o vezi mărită

Referitor la traseu, cele mai mari obiecții le-au avut stațiunile montane, care nu vor să accepte zgomotul aferent unei autostrăzi și solicită paravane de protecție.

În plus, în funcție de traseu se vor stabili și costurile de construcție (care depind de ce facilități e nevoie, respectiv de numărul de tuneluri, poduri, pasaje supraterane etc).

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.