Transferul politic al anului 2020 la Partidul Ecologist Roman – Emanoil Savin (P)
Nu numai în sport, în fotbal, se realizează transferuri spectaculoase, ci și în politica. Emanoil Savin, o forță marcantă în Parlamentul României, deschide lista Camerei Deputaților din partea Partidului Ecologist Român pentru județul Prahova la Alegerile Parlamentare din 6 decembrie 2020.
Și pentru că am folosit termeni din sport implicarea senatorulului de Prahova, Emanoil Savin, în acest fenomen a fost deosebită, atât din punct de vedere legislativ, prin Ordonanța de Urgenţă 38/2017 care a permis salvarea activităților sportive la nivel național prin finanțarea în limita a maxim 5% din bugetele locale, cât și prin generoasa implicare financiară directă în mai multe proiecte sportive din județ cum sunt: organizarea la Bușteni alături de FRF și AJFPH a Turneului Semifinal Juvenil de Fotbal – Cupa Satelor, sprijinirea Selecționatei de fotbal amator a județului Prahova dar și susținerea și ajutorul direct acordat proiectului Petrolul 52 la începuturile sale.
Totodată s-a implicat în reluarea activităților și curselor de trap de pe Hipodromul Ploiești și susținerea asociațiilor de columbofili prahoveni, iar lista poate continua.
Emanoil Savin este semnatarul a unui număr de 99 de inițiative legislative. S-a luptat pentru completarea Legii 51/2006, a serviciilor comunitare de utilităţi publice, semnatar al propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal şi Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii cât și susținătorul inițiativei parlamentare pentru majorarea alocației pentru copii.
”Dacă vreun parlamentar prahovean a fost mai aproape de sport, în general, mă înclin în fața lui, deși, sincer, chiar mi-aș fi dorit ca și alți colegi să ajute sportul tot timpul, nu doar în poze când se apropie campania. Eu sunt mândru să susțin identitatea sportivă a județului Prahova. Din partea Partidului Ecologist Român, îmi voi continua activitatea parlamentară în sprijinul unei Românii curate și sănătoase!”, a precizat Emanoil Savin.
Partidul Ecologist Român pentru „România Curată și Sănătoasă”
Pentru toti cei ce simt că ecologia este o conditie a existentei noastre in viitor, pentru cei ce vor o Românie verde si curată, PER si-a asumat si rolul de militant pentru o agricultura cat mai sanatoasa, incurajarea agriculturii bio care sa asigure alimente sanatoase populatiei.
Alături de o strategie sănătoasă pentru agricultura României, PER va lupta pentru revizuirea legii care permite vanzarea terenurilor catre cetateni straini, in asa fel incat pamantul Romaniei sa nu mai fie instrainat si in acelasi timp sa fie si folosit eficient.
Ne propunem obiective precise si esentiale care vizeaza baza existentiala a acestui popor. Viața sănătoasă, natura sănătoasă, clasa politică sănătoasă, agricultura sănătoasă și o Românie verde și stăpână pe pământul și economia ei.
Acum, în pragul unor noi alegeri parlamentare ce vor determina drumul ţării noastre în viitorii patru ani, politicienii se adaptează unor schimbări cotidiene de bun augur, insuflând încredere electoratului, ceea ce dovedeşte maturitate şi responsabilitate pentru opţiunile politice!
Ce politicieni reprezintă, în prezent PER, și cu ce propuneri vin
Nume sonore ca: Dan Ioan Ioniță, Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae, Nicolae Avram, Cătălin Rădulescu, Cătălin Ivan, Sorin Bota, Bogdan Stanoevici și Emanoil Savin au îmbrățișat viziunea și obiectivele Partidului Ecologist Român.
In mandatul 2021 – 2024, Partidul Ecologist Roman va urma o strategie care vizează toate palierele esențiale – mediu, infrastructură, agricultură, economie, educație, sănătate, cu o perioadă lungă de aplicabilitate.
Direcții : – * promovarea la nivel de prioritate națională a necesității de rezolvare prin consens național a unor deficite cronice ale economiei românești cum ar fi : siguranța energetica, politica demografică, politica de amenajare a teritoriului pentru realizarea sistemului național de irigații și de prevenire sau protecție față de catastrofele naturale, – * gândirea și implementarea unui sistem în care obiectivele economice și cele ecologice să se completeze în așa fel încat pagubele economico-ecologice să fie minime, – * redimensionarea creșterii economice pentru o distribuție mai echitabilă a resurselor, – * Conservarea resurselor naturale, – * întreținerea diversității ecosistemelor, – * creșterea eficienței energetice.
In Prahova, Partidul Ecologist Roman si-a asumat si rolul de militant pentru:
– Domeniul Sanatate: * Testarea gratuită pentru COVID-19, * Creșterea numărului locurilor de muncă în domeniul sănătății în orașele mici și în mediul rural, *Reducerea costurilor din sistemul sanitar prin dezvoltarea sistemului medical pentru prevenție și analize.
– Domeniul Invățămant: * Corelarea planului de învățământ cu nevoile economiei românești; * Redeschiderea școlilor tehnice postliceale și extinderea școlilor profesionale; * Masă caldă pentru elevii claselor 0 – VIII; * Programul mierea în școli * Introducerea manualelor digitale – Proiect de lege al parlamentarilor Partidului Ecologist Român, aflat în Parlament.
– Domeniul Agricultură: * o agricultura cat mai sanatoasa, incurajarea agriculturii bio care sa asigure alimente sanatoase populatiei, * susținerea proiectului de modificare a apiculturii care prevede protejarea albinelor si incurajarea apiculturii, * investiții și modernizari pentru sistemul antigrindină prahovean.
– Domeniul Turism: * Punerea în valoare a produselor tradiționale românești, a datinilor și obiceiurilor străbune, * Includerea în circuitul turistic a zonelor reprezentative pentru ceramică, costume, obiceiuri, tradiții, produse alimentare specifice și includerea acestora într-un program guvernamental cu acordare de facilități, * Promovarea județului Prahova ca principală destinație ECOturistică din Europa, * Valorificarea durabilă a patrimoniului natural unic în UE reprezentat de pădurile virgine împreună cu fauna, flora şi peisajul aferent pentru turism „ECO”,* Acordarea de facilităţi pentru investitorii care doresc să realizeze investiții in domeniul montan și a zonei montane înalte, * Dezvoltarea agrementului în zona montană și în staţiunile turistice, prin parteneriate comunitate locală – administraţie centrală – investitor privat.
– Domeniul Economie, Mediu de afaceri: * Stimularea consumului intern prin reducerea TVA, * Acordarea de stimulente fiscale pentru încadrarea de personal având statutul de șomeri, persoane tinere cu vârsta sub 25 de ani sau cu vârsta peste 55 de ani, * Promovarea unei politici industriale durabile prin aplicarea directivei referitoare la ecodesign, * Lansarea programului Start-up export în anul 2021, destinat românilor din Diaspora care își vor deschide și dezvolta o afacere în străinătate, cu produse fabricate în România, * Eliminarea birocrației pentru montarea panourilor fotovoltaice în gospodării și extinderea programului pentru societățile comerciale; * Finanțare din fonduri europene pentru investițiile care valorifică materialele reciclabile; * Drept de preemțiune: 50% din masa lemnoasă comercializată pentru firmele din județul în care se exploatează lemnul.
– Domeniul Energie: *Stimularea construcţiei de noi instalaţii de cogenerare de înaltă eficienţă, * Încurajarea reabilitării, modernizării sau înlocuirii instalaţiilor existente, pentru creşterea eficienţei şi reducerea impactului asupra mediului, *Stimularea investiţiilor din domeniul protecţiei mediului, în sectorul producerii energiei electrice din combustibili convenționali, * Promovarea tehnologiilor curate, a tehnologiilor de captare şi depozitare a CO(2) (CSC), * Încurajarea utilizării deşeurilor menajere şi industriale la producerea de energie electrică şi termică, * Dezvoltarea capacităţilor din surse regenerabile, ţinându-se cont de statutul ariilor protejate şi echilibrul ecosistemelor, * Reducerea consumurilor în transporturi şi clădiri, * Încurajarea culturilor pentru producţia de biocombustibili.
– Domeniul Tineret și Sport: *Scutirea de taxe și impozite aferente salariilor pentru tinerii de până în 25 de ani, scutire aplicabilă atât angajatului cât și angajatorului, * Înființarea de ferme agricole model cu ajutorul statului și cu implicarea universităților, care vor putea oferi locuri de muncă și condiții de trai proaspeților absolvenți cu studii de agronomie, zootehnie, medicină veterinară, medicină, economie și management, turism etc, precum și proaspeților absolvenți de licee de profil, * Sprijin din partea statului pensiuni agroturistice și microfabrici de conserve alimentare, * Program naţional de ECO-tabere pentru elevi, * Stimularea fiscală a companiilor private care finanțează sau sponsorizează asociațiile sportive de masă/performanță.
– Domeniul Mediu: * Reducerea cu 50% a exploatărilor forestiere, * Controlul digital al transportului masei lemnoase care se efectuează obligatoriu din rampă, * Apa înseamnă viață! – Asigurarea unui management durabil al apelor, * Reducerea folosirii materialelor din plastic: Fără peturi în apă! Natura cu plastic creează oameni din plastic!
(P)