Traian Basescu neaga acuzatiile prahoveanului Gabriel Sandu, privind finantarea campaniei prezidentiale

1 190

Fostul președinte, Traian Băsescu, a comentat, luni seara, în cadrul unei emisiuni la TVR 1, denunțul lui Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor în Guvernul Boc, cu privire la finanțarea ilegală a campaniei prezidențiale din 2009.

Băsescu a fost întrebat despre faptul că Gabriel Sandu a spus ca din banii pe care i-a luat din afacerea Microsoft, o parte s-au dus la PDL şi pentru campania prezidenţială.

„Eu nu am cunoştinţă de acest lucru, pentru că nu mi-am gestionat niciodată campaniile şi mai ales în 2009 fiind preşedinte, în 2004 am făcut campania în sediul PDL. În 2009 fiind preşedinte în funcţie n-am putut să utilizez infrastructura de campanie a PDL. Sunt convins că cei responsabili de gestionarea campaniei vor da răspunsurile adecvate„, a explicat fostul președinte la TVR.

Băsescu a spus că nu s-a ocupat niciodată de finanţarea campaniilor sale, nici cele de la Primăria Capitalei, nici cele de la prezidenţiale: „Un candidat nu se poate ocupa de finanţarea campaniilor”.

Reamintim faptul că Gabriel Sandu le-ar fi dezvăluit anchetatorilor (momentan nu au apărut dovezi concrete în acest sens, ci sunt invocate surse judiciare) că el a aflat, în prima parte a anului 2009, că pentru finanţarea PDL şi a campaniei electorale a partidului ar fi fost create mecanisme care colectau fonduri din companii înregistrate în jurisdicţii internaţionale, iar de aceste operaţiuni s-ar fi ocupat persoane bine pregătite şi de încredere, „care reprezintă interesele unor corporaţii”.

„Până la finalul anului 2009, am aflat şi înţeles exact aceste mecanisme. Sunt reale, eficiente şi bine structurate, iar sursele fondurilor aproape exclusiv sunt bani publici obţinuţi prin metode ilegale”, le-ar fi spus Sandu procurorilor.

Cel mai mult ar fi costat scrisorile electorale trimise pentru a convinge alegătorii să voteze cu Traian Băsescu: un milion şi jumătate de euro.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.