Total locuri oferite de facultatile din cadrul UPG Ploiesti

0 506

Total locuri oferite de facultatile din cadrul UPG Ploiesti în sesiunea iulie 2019. Universitatea Petrol – Gaze organizează concurs de admitere.

La concursul pentru studiile universitare de licenţă au dreptul să participe absolvenţii cu diplomă de bacalaureat obținută în România sau diplomă echivalentă cu aceasta, indiferent de anul absolvirii liceului. Candidaţii care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile anului 2019 se pot înscrie pe baza adeverinţeieliberată de instituţia de învăţământ, document în care se precizează media generală dela examenul de bacalaureat, notele de la probele examenului de bacalaureat şi termenul de valabilitate.

Media minimă de admitere la toate programele de studii/ specializările şi formele de învăţământ este 5,00 (cinci). Criteriul de admitere la studii universitare de licenţă este media obţinută la examenul de bacalaureat.

Concursul de admitere la studiile universitare de licenţă (sesiunea de vară şi de toamnă) se desfășoară conform următoarelor etape:

Etapa I

• înscrierea candidaţilor;

• proba de aptitudini pentru candidaţii la Facultatea de Litere şi Ştiinţe -domeniul Ştiinţe ale Educaţiei;

• susţinerea testului de competenţă lingvistică pentru candidaţii care au optat pentru programul de studii desfăşurat în limbi străine şi care nu dețin un certificat de competență lingvistică emis de către o autoritate recunoscută;

• afişarea primului set de liste cuprinzând candidaţii admişi pe locuri finanţate de la buget, admişi pe locuri cu taxă şi candidaţi în aşteptare.

Etapa II

Depunerea în originala Diplomei de Bacalaureatsaua Adeverinţeide promovare a examenului naţional de bacalaureat (pentru absolvenţii din promoţia 2019) de către toţi candidaţii admişi.

Candidaţii admişi pe locuri finanţate de la buget (fără taxă)

• depunerea opţiunii pentru o singură specializare de către candidaţii admişi pe locuri finanţate de la buget (fără taxă) la mai multe specializări;

• încheierea contractelor de studii pentru candidaţii admişi pe locuri finanţate de la buget (fără taxă).

Candidaţii admişi pe locurile cu taxă

• achitarea ratei I a taxei de studii decătre candidaţii admişi pe locurile cu taxă(la unul sau mai multe domenii);

• încheierea contractelor de studii pentru candidaţii admişi pe locuri cu taxă.

OFERTA EDUCAȚIONALĂ ÎN VEDEREA ADMITERII LA STUDII UNIVERSITARE DE LICENȚĂ ANUL UNIVERSITAR 2019 -2020 (dă click)

În total, se oferă 1381 de locuri, după cum urmează:

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.