Termo Ploiești este în pragul colapsului financiar. Alte două demisii

1 1.542

Termo Ploiești este în pragul colapsului financiar. Alte două demisii au fost depuse luni, de membri ai Adunării Generale a Acționarilor.

Operatorul de termie nu mai are bani pentru achiziția de gaze.

Societatea a solicitat o „injecție” de aproape 5 milioane de lei, cu caracter urgent, pentru a putea menține sistemul centralizat de termoficare în funcționare, dar la cota de avarie.

Se pare că mâine dimineață (10 ianurie) se termină cota de gaze. Cazanul care este în prezent funcțional are nevoie de 8727 mc gaze naturale/ oră.

Lucrurile sunt atât de grave, încât – conform unor surse zdp.ro – sindicatul Termo Ploiești a convocat, miercuri, o ședință cu membrii săi.

Directorul general Cristian Ungureanu, care și-a dat demisia, dar se află în perioada de preaviz, a refuzat să comenteze situația.

Astăzi, doi membri AGA, care reprezentau Consiliul Local Ploiești, și-au înaintat și ei demisiile. Este vorba despre consilierii Aurelian Tudor și Valentin Marcu.

Anterior, alți oameni importanți din companie au făcut același gest.

CITEȘTE: Dezastru anticipat la Termo Ploiești SRL? Alți directori și-au dat demisia

Astazi, alaturi de colegul meu Valentin Marcu, am ales sa demisionez din Adunarea Generala a Actionarilor a SC Termo Ploiești SRL. Prin acest gest ma alatur intregii echipe de conducere care a ales sa plece de la conducerea societatii acum cateva zile (director general, director general adjunct, director tehnic, manager tehnic).
Trebuie sa recunosc ca am sperat ca ei sa revina asupra deciziei de a demisiona pentru ca eu cred ca societatea are mare nevoie de oameni profesionisti la conducere. Toti acesti oameni au peste 10 ani de experienta in managementul termiei si sunt neafiliati politic. Din pacate, ei nu au mai rezistat presiunilor facute de primarul Andrei Volosevici, interferintelor in actul managerial, limbajului suburban si amenintarilor proferate la adresa acestora. Acelasi lucru s-a intamplat si acum cateva saptamani cu vechea conducere a societatii.
Cred cu sinceritate si ingrijorare ca interesele primarului in raport cu functionarea acestei societati sunt diferite de ale noastre. Eu cred ca aceasta societate trebuie sprijinita sa functioneze exclusiv in beneficiul cetatenilor si nu condusa catre faliment pentru a da acest serviciu unei societati private care sa urmareasca doar un profit realizat prin costuri ridicate platite de ploiesteni. E nevoie de investitii si de management profesionist. Astfel, avand viziuni complet opuse cu ale primarului Andrei Volosevici (care, insa, a fost ales acum 2 ani de 57% dintre ploiesteni) inteleg sa ma retrag din AGA si sa il las sa isi implementeze viziunea asupra acestui serviciu atat de important pentru oameni.” – a scris consilierul local Aurelian Tudor, pe propria pagină de facebook.

Astazi, impreuna cu colegul meu Aurelian Tudor, am ales sa demisionez din Adunarea Generala a Asociaților a societatii Termo Ploiești SRL. Prin acest gest ma alatur intregii echipe de conducere care a ales sa plece de la conducerea societatii acum cateva zile (director general, director general adjunct, director tehnic, manager tehnic).
Trebuie sa recunosc ca am sperat ca ei sa revina asupra deciziei de a demisiona pentru ca eu cred ca societatea are mare nevoie de oameni profesionisti la conducere. Toti acesti oameni au peste 10 ani de experienta in managementul termiei si sunt neafiliati politic. Din pacate, ei nu au mai rezistat presiunilor facute de primarul Andrei Volosevici, interferentelor in actul managerial, limbajului suburban si amenintarilor proferate la adresa acestora. Acelasi lucru s-a intamplat si acum cateva saptamani cu vechea conducere a societatii.
Cred cu sinceritate si ingrijorare ca interesele primarului in raport cu functionarea acestei societati sunt diferite de ale noastre. Eu cred ca aceasta societate trebuie sprijinita sa functioneze exclusiv in beneficiul cetatenilor si nu condusa catre faliment pentru a da acest serviciu unei societati private care sa urmareasca doar un profit realizat prin costuri ridicate platite de ploiesteni. E nevoie de investitii si de management profesionist.
Astfel, avand viziuni complet opuse cu ale primarului Andrei Volosevici (care, insa, a fost ales acum 2 ani de 57% dintre ploiesteni) inteleg sa ma retrag din AGA si sa il las sa isi implementeze viziunea asupra acestui serviciu atat de important pentru oameni.” – a scris consilierul local Valentin Marcu, pe propria pagină de facebook.

În prezent, atât apa caldă, cât și agentul termic sunt furnizate pe baza unui singur cazan.

Turbina pe gaze, care ar putea genera și energie electrică, prin cogenerare, fapt care ar putea aduce venituri SC Termo Ploiești SRL, nu este în stare de funcțiune.

De asemenea, cazanele 5 și 6 nu au fost preluate de la CJ Prahova.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.