Teatru: 4 martie – comemorarea disparitiei lui Toma Caragiu

0 165

COMUNICAT

Joi, 4 martie, se implinesc 44 de ani de la disparitia lui Toma Caragiu, cel care, timp de 12 ani, a fost director al institutiei ce astazi ii poarta numele si pe scena careia a interpretat peste 30 de roluri.

In amintirea marelui artist, Teatrul „Toma Caragiu” a programat o serie de manifestari care se doresc a fi o reverenta simbolica in fata devotamentului sau pentru arta scenei si a contributiei aduse in dezvoltarea acesteia.

De la ora 11.00, vor avea loc depuneri de flori la statuia actorului din imediata vecinatate a Teatrului si la bustul acestuia, amplasat in apropierea punctelor de acces in sala de spectacole.

Pe parcursul intregii zile, in foaierul principal al teatrului, va fi deschisa o expozitie fotodocumentara „In Memoriam Toma Caragiu”, o colectie ce imortalizeaza o parte din marile sale roluri din spectacole jucate pe scena ploiesteana sau a unor teatre bucurestene de renume, si vor rula proiectii cu interviuri-marturii ale unor personalitati teatrale – Marin Moraru, Florin Zamfirescu, Horatiu Malaele, Mihai Malaimare, Mircea Diaconu despre Toma Caragiu.

De la ora 19.00, va invitam la o noua reprezentatie a celei mai recente premiere a sectiei Drama, spectacolul „Ti amo, Maria!”, de Giuseppe Manfridi, in regia lui Eusebiu Mihail Tudoroiu, o poveste plina de energii comprimate, ce prezinta patologia unui cuplu prins in „jocul” unei iubiri imposibile.

Va asteptam sa ne fiti alaturi intr-o zi incarcata de amintiri si emotie, o zi cu o semnificatie aparte pentru cei care il poarta inca in suflet pe Toma Caragiu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.