Targul Mierii de la Campina, intre 20 – 22 februarie 2015

0 203

Apicultorii asociației apicole Valea Prahovei și-au început activitate încă din primele zile ale anului 2015, pregătind a X a ediție a Târgului Mierii. Manifestarea va desfășura la Câmpina în zilele de 20, 21, 22 februarie, pe o suprafață de cca. 3000 mp, fiind găzduită de Casa Tineretului.

Târgul Mierii adună cei mai pricepuți apicultori din ţară, din Bulgaria, Republica Moldova si Serbia. La manifestarea din anul trecut a fost prezentă firma Thomas din Franța, care a expus la Câmpina linia de extractie a mierii prezentată la expozitia mondială Apimondia Kiev.

Participanții vor găsi la acest târg peste 20 de sortimente diferite din acest minunat produs al naturii. Miere de salcâm, polifloră, tei, până la sortimente rare ca mierea de sânziene, munte sau pomi şi zeci de alte produse cu miere, de la mierea cu nuci sau cu scortişoară până la celebrul hidromel.

De asemenea, meșteri populari cu ceramică, cusături tradiționale sau cioplitori în lemn.

Anul trecut Târgul Mierii s-a bucurat, în cele trei zile,de prezența a peste 12.000 de vizitatori, iar apicultorii au comercializat tone de miere.

Copiii vor fi încântați și în acest an de mascota Târgului, Albina Nina, care reprezintă deliciul celor mici şi le dăruieşte miere, iar vizitatorii Târgului se vor îndulci cu miere din butoiul pus cu generozitate la dispoziție de apicultori.

Organizatorii plănuiesc pentru ediția din acest an câteva concursuri inedite în care, alături de miere, dumneavoastră puteti fi vedeta.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.