Tânărul care trebuia operat la cot, din Vatra Dornei, a murit pentru că nu a fost testat la anestezic?

0 314

Încă un deces suspect pune o pată pe sistemul de sănătate din România, ridicând semne de întrebare privind calitatea actului medical.

Valeriu Stoilov-Linu, în vârstă de 28 de ani, cercetător la Centrul de Economie Montană CE-MONT şi doctorand la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a decedat miercuri la Spitalul Municipal Vatra Dornei, după ce a suferit o fractură la cot în timpul unei meci de fotbal cu prietenii.

El fusese programat pentru operație, dar a murit în timpul intervenției, după ce a fost supus unei anestezii.

După efectuarea necropsiei, ca urmare a declanșării unei anchete, medicii legiști au descoperit că a suferit un edem pulmonar acut, care i-a fost fatal.

Edemul pulmonar reprezintă o afecțiune care se datorează acumulării de lichid în interstițiul pulmonar și spațiul alveolar, cu extravazarea de fluid și reabsorbția lui prin intermediul căilor limfatice. Ca urmare a acestei acumulări de lichid în plămâni este alterată suprafața de schimb alveolo-capilar și apare scăderea saturației oxigenului în sângele periferic.

În consecință, a apărut suspiciunea rezonabilă că pacientul nu ar fi fost testat de medici dacă era sau nu alergic la una din cele 5 substanțe folosite la anestezia generală. În același timp, este posibil ca tânărul să fi suferit de o boală nedescoperită.

Medicii de la Spitalul Municipal Vatra Dornei susțin că au respectat protocolul.

În cauză s-a declanșat și o anchetă penală, care va lămuri ce s-a întâmplat.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.