Stafeta veteranilor 2015 trece si prin Ploiesti

0 268

Militarii organizaţi voluntar, în grupul Invictus România, vor lua startul vineri, 4 septembrie, ora 9.00, de la Monumentul Eroilor Patriei, situat la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, pe primul traseu de alergare din cadrul ediţiei din acest an a Ştafetei veteranilor.

Prefectura Prahova anunță că sâmbăta, 05.09.2015, ora 10.00, pe platoul din fața Palatului Administrativ, va avea loc ceremonia de primire a militarului purtător de drapel, la finalul primei etape (București – Ploiești) a ‘Ștafetei Veteranilor’, organizată de Grupul INVICTUS România, Asociația Națională a Veteranilor de Război, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, Asociația Națională Cultul Eroilor, Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne.

Acest prim traseu, cu o lungime de aproximativ 200 de kilometri, include localităţile Bucureşti, Ploieşti, Predeal şi Sfântu Gheorghe.

În 2015, ştafeta este reprezentată de drapelul tricolor, aceasta fiind purtată de militarii voluntari ai echipei Invictus România pe o distanţă de peste o mie de kilometri, pe patru trasee care corespund, în principal, cu direcţiile de acţiune ale Armatei României, în anul 1944, pentru eliberarea teritoriului naţional.

În fiecare din localităţile unde s-au desfăşurat lupte, purtătorii ştafetei vor înmâna un drapel naţional veteranilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, urmând ca acestea să fie predate autorităţilor locale şi să fie arborate pe un edificiu reprezentativ pentru comunitate. Purtătorii Ştafetei Veteranilor vor ajunge pe 25 Octombrie, la Carei, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român”.

Evenimentul este organizat în contextul Anului Veteranilor de Război şi al sărbătoririi, la 25 Octombrie, a Zilei Armatei României, fiind susţinut de Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” şi Asociaţia de Caritate din Armata României „Camarazii”.

Vineri, la ceremonia de start, vor participa, alături de reprezentanţii conducerii celor două ministere şi ai asociaţiilor care sprijină activitatea, militari răniţi în teatrele de operaţii, reprezentanţi ai Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, precum şi grupuri de voluntari ciclişti şi maratonişti.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.