Spitalul din Valenii de Munte va fi modernizat cu fonduri UE

0 1.614

Spitalul din Valenii de Munte va fi modernizat cu fonduri UE, în valoare de aproximativ 1,7 milioane de euro. Primarul Florin Constantin a oferit detalii.

Proiectul prevede dotarea cu echipamente și aparatură pe care administrația locală nu avea cum să le achiziționeze din bugetul orașului.

Iată ce a scris edilul, după semnarea contractului:

“La sediul Consiliului Județean am semnat contractul privind “Dotarea Ambulatoriului de Specialitate din Vălenii de Munte”, proiect finanțat prin Fonduri Europene. Valoarea totală a proiectului este de 8.197.076,69 lei, din care 8.033.135,16 lei – nerambursabili. Cabinetele de specialitate vor fi dotate cu următoarea aparatură: un sistem computer tomograf, cinci ecografe, un mamograf digital 2D-3D, un sistem de gastro-colonoscopie digestivă, un sistem de curățare și dezinfecție endoscopie flexibile, un pat endoscopie, un video dermatoscop, un aparat radiologic fix, o mașina de sigilat și masa pentru controlul și împachetarea instrumentarului, o mașina de spălat cu uscare și aer cald, un sterilizator cu plasmă, un EKG, un laser transcutanat vascular.”

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.