Spitalul din Mizil va avea un Ambulatoriu integrat din fonduri UE

0 1.778

Spitalul din Mizil va avea un Ambulatoriu integrat din fonduri UE. Investiția se ridică la valoarea totală de 8,724 milioane de lei.

Uniunea Europeană contribuie cu 7,7 milioane lei – parte nerambursabilă, iar diferența este acoperită de administrația locală și de unitatea medicală.

Studiul de fezabilitate a fost finalizat în 2018, iar în prezent se așteaptă semnarea contractului și demararea procedurii de proiectare.

Practic va fi vorba despre o nouă clădire, lipită de laboratorul actual al spitalului din Mizil.

Construcția va avea o suprafață desfășurată pe trei nivele (parter + 2 etaje), dotată cu lift, în suprafață totală de 785 de metri.

Aici vor fi amenajate cabinete cu specialitățile: interne, chirurgie, obstetrică-ginecolgie, dermato-venerice, oftalmologie, ORL și psihiatrie. Acestea vor avea săli de așteptare, săli de tratament și toalete.

Proiectul prevede nu doar construcția propriu-zisă, ci și dotarea cu echipamente medicale. Vor fi achiziționate defibrilatoare, monitoare pentru funcții vitale, ecografe, aparate pentru oftalmologie, pentru colposcopie etc.

Ambulatoriul integrat al Spitalului Orășenesc Sf. Filofteia va deservi peste 15.000 de localnici, in oraș și în împrejurimi.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.