Soseaua de Centura la Valenii de Munte – un vis care mai asteapta

0 707

Soseaua de Centura la Valenii de Munte – un vis care mai asteapta. Ideea lansată acum zece ani, de Mihai Apostolache, încă nu a devenit realitate.

La finele lunii noiembrie, Consiliul Județean Prahova a anunțat că alocă 200.000 lei, pentru un parteneriat cu primăria orașului.

Banii sunt destinați unui studiu de fezabilitate. Administrația locală a anunțat, deja, că va lansa o licitație publică pe această temă.

Din păcate, până când studiul va fi finalizat, vor mai trece luni bune.

Cel mai probabil, chiar dacă acesta va fi gata în 2019, nu se vor găsi sumele necesare pentru construcția efectivă a drumului de centură, care poate costa milioane de euro.

Ca să aibă succes, Primăria Vălenii de Munte ar trebui ajutată de parlamentari, ca să obțină fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale.

În plus, drumul de centură necesită colaborarea cu o parte din comunele învecinate, deoarece orașul nu deține toate terenurile necesare.

Așadar, proiectul e frumos, dar greu de realizat.

Necesitatea lui, însă, e foarte clară. Locuitorii din Vălenii de Munte s-au săturat de TIR-urile grele care străbat orașul, pun viețile în pericol și distrug drumurile.

Ziarul de Ploiești

 

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.